Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Οικουμενικό πρόβλημα

Η επιβεβαίωση ότι οι εξαρτησιογόνες ουσίες αποτελούν οικουμενικό πρόβλημα, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, είναι η διαπίστωση του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών, η οποία επισημαίνει ότι ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης των ναρκωτικών έχει ως σκοπό να νομιμοποιηθούν στις συνειδήσεις των ανθρώπων τα κοινωνικά αίτια που παράγουν, αναπαράγουν και συντηρούν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Σήμερα στην απάνθρωπη εποχή της "παγκοσμιοποίησης" και την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η λεγόμενη αντιναρκωτική πολιτική της χώρας μας με τις οδηγίες της ΕΕ κινείται στα πλαίσια της αποδοχής του προβλήματος, στη λογική του συμβιβασμού, της ηττοπάθειας, της παραπλάνησης, της επιλογής ναρκωτικών και της διαχείρισής τους από το κράτος. Αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα, αλλά αντίθετα το όξυνε και το επιδείνωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΕΣΥΝ.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών βρίσκει τη χώρα μας μέσα σε ένα βαρύ κλίμα σύγχυσης και αποπροσανατολισμού. Ενα κλίμα που δημιουργήθηκε έντεχνα και μεθοδευμένα, με την πρόταση νόμου των πέντε βουλευτών και τις διάφορες εκθέσεις με συνηγόρους μερίδα του Τύπου, της Τηλεόρασης και του Διαδικτύου. Προσπαθούν να κάνουν μια επικίνδυνη εκτίμηση και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, με παραπλανητικές, κοινωνικά επικίνδυνες και ίσως ύποπτες προτάσεις, όπως ο διαχωρισμός, η νομιμοποίηση και η ελεγχόμενη χορήγηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και η ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της θεραπείας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Και όλα αυτά «σε μια χρονική περίοδο που συρρικνώνονται τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Σε μια χρονική περίοδο, όπου η νεολαία μας μαστίζεται από την ανεργία, την ανασφάλεια, την υποκουλτούρα, τον ολοκληρωτικό ευτελισμό της ανθρώπινης προσωπικότητας και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Το ΕΣΥΝ υποστηρίζει και διεκδικεί για την αντιμετώπιση της τοξικομανίας μια συγκεκριμένη στρατηγική πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης στο σύνολο του ελλαδικού χώρου με ξεκάθαρους στόχους, που θα παίρνει υπόψη τους βασικούς παράγοντες που επιδρούν στη ζωή του νέου ανθρώπου. Η πρόληψη πρέπει να περάσει μέσα από μια υπεύθυνη Κοινωνική Πολιτική, ώστε οι νέοι να μην αναζητήσουν και καταφύγουν στις ουσίες. Η πρόληψη είναι συγκεκριμένη πολιτική που έχει να κάνει με τα δικαιώματα στην εργασία, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός και η νεολαία να μη συμβιβαστούν με τη διάδοση των ναρκωτικών και τα μέτρα που την αναπαράγουν (2019-06-27 00:00:00.0)
Διευρύνεται η καταδίκη κάθε δράσης για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών (2015-05-08 00:00:00.0)
Ψήφισμα καταδίκης του ναρκω-φεστιβάλ (2015-04-28 00:00:00.0)
Σήμερα απαιτείται να ενισχυθεί ο αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά (2012-03-22 00:00:00.0)
Ανατροπή των αιτιών που οδηγούν στο θάνατο (2001-06-20 00:00:00.0)
Ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται με θάνατο (2001-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ