Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΝΕ
Αγώνας για τη χειραφέτηση της νεολαίας

Ανακοίνωση για τη σημερινή μέρα

«Το μήνυμα της 26ης Ιούνη, Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών, είναι ότι ο αγώνας ενάντια σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά, την εξάρτηση, τη φυγή, πρέπει να είναι συνεχής και καθημερινός», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

«Είναι, συνεχίζει η ανακοίνωση, αγώνας για τη χειραφέτηση της νεολαίας, ενάντια στις επιδιώξεις της αστικής τάξης, που αξιοποιεί τα ναρκωτικά για να επηρεάζει τη διαμόρφωση των νεανικών συνειδήσεων και να διαδίδει μέσα στους νέους ένα γενικότερο τρόπο ζωής που αφοπλίζει τα νεανικά όνειρα, αμβλύνει συνειδήσεις, περιθωριοποιεί τμήματα νέων. Για την Οργάνωσή μας ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά αποτελεί κύριο μέτωπο της πολιτικής μας δράσης και της δράσης μας στο κίνημα της νεολαίας. Καταθέτουμε καθημερινά τη δική μας συμβολή στη διαμόρφωση ισχυρών προσωπικοτήτων, που δεν έχουν ανάγκη "τεχνητούς παραδείσους" και υποκατάστατα:

  • Με την ανάπτυξη των αγώνων της νεολαίας για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή.
  • Προβάλλοντας τη συλλογικότητα, την αγωνιστική - ανυπότακτη - αισιόδοξη στάση ζωής ενάντια στον ατομικισμό, στα ιλουστρασιόν πρότυπα του καπιταλισμού, στον πολιτισμό γενικότερα ενός συστήματος που σαπίζει και αξιοποιεί τα ναρκωτικά για την κοινωνική και πολιτική απονέκρωση των νεανικών συνειδήσεων.

Τα τελευταία χρόνια όλες οι στατιστικές αναγνωρίζουν τη ραγδαία επέκταση της τοξικομανίας στη χώρας μας και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Σοβαρές ευθύνες για αυτό φέρει η κυβέρνηση της χώρας επειδή:

  • Με την πολιτική της εντείνει τα προβλήματα της νεολαίας και τα αδιέξοδα στη ζωή και το μέλλον της, πολλαπλασιάζοντας με αυτό τον τρόπο την τάση αναζήτηση "τεχνητών παραδείσων".
  • Υποχρηματοδοτεί την πρόληψη, τις θεραπευτικές κοινότητες και τα προγράμματα θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.
  • Με τις νομοθετικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια, έχει ουσιαστικά διευκολυνθεί η εμπορία και η διακίνηση των ναρκωτικών.
  • Με τη δημιουργία προγραμμάτων "συντήρησης". Με την προώθηση από επίσημα κυβερνητικά στελέχη, απόψεων "διαχωρισμού" και "νομιμοποίησης", καλλιεργείται η αποδοχή της χρήσης ναρκωτικών και ο συμβιβασμός με το πρόβλημα.

Η πολιτική της κυβέρνησης, η πολιτική που χαράσσεται στις Βρυξέλλες, είναι όχι η αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά η αντιμετώπιση των φαινομένων που συνοδεύουν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Ο "περιορισμός της βλάβης", όπως οι ίδιοι λένε, που οδηγεί στην εκτίναξη των μεγεθών του προβλήματος».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι πολιτικές προτάσεις που ξαναζεσταμένες πέσανε πρόσφατα στο τραπέζι, δεν κινούνται σε διαφορετικό προσανατολισμό. Το αντίθετο, στα πλαίσια της πολιτικής "περιορισμού της βλάβης", πιέζουν για ακόμα πιο αντιδραστικές, ρατσιστικής έμπνευσης επιλογές. Η πάλη για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, είναι υπόθεση αποκλειστικά του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΚΝΕ θα συνεχίζει να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Πολιτισμός αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα (2013-12-10 00:00:00.0)
Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά (2011-04-29 00:00:00.0)
Σταθερά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (2000-06-25 00:00:00.0)
Εξευτελιστικοί έλεγχοι από την Ασφάλεια (2000-05-05 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα εκδηλώσεις (1997-07-29 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε Χαλκίδα και Αιγάλεω (1997-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ