Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Να αξιοποιηθεί η λειτουργία της ΣΕΛΕΤΕ

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Στο μέλλον της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών/Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ) αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και η Λιάνα Κανέλλη, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

«Η ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ αποτελεί τη μοναδική Σχολή παιδαγωγικής εκπαίδευσης εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας, αντί να προχωρήσει στη δημιουργία Παιδαγωγικών Σχολών για όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη διαμόρφωση της προσωπικότητας, προωθεί την κατάργησή της και την "αξιοποίηση" του χώρου της για την Ολυμπιάδα του 2004», επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, αντί να αξιοποιήσει την πολύχρονη πείρα της ΣΕΛΕΤΕ και να προχωρήσει στην οριστική λύση του προβλήματος της εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού, με τη δημιουργία Παιδαγωγικών Πανεπιστημιακών Σχολών, συνεχίζει να «βαφτίζει» παιδαγωγική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών την προσθήκη στα ΑΕΙ 2-3 μαθημάτων διδακτικής, καθώς και την 6μηνη κατάρτιση στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή (ΠΑΤΕΣ).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό:

  • Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για το μέλλον της ΣΕΛΕΤΕ;
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί την πολύχρονη λειτουργία της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ, ώστε να μετεξελιχθεί σε Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ