Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να ανοίξει η πισίνα για τους φοιτητές

Παρέμβαση δυνάμεων της ΚΝΕ για την πισίνα και το γυμναστήριο της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συμβολική κατάληψη στην πισίνα και στο γυμναστήριο της Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) πραγματοποίησαν προχτές δυνάμεις της ΚΝΕ, καλώντας οικότροφους και συνολικά τους φοιτητές να οργανώσουν μαζικά την πάλη γι' αυτά που τους αξίζουν. Κατήγγειλαν την «προκλητική στάση της Πρυτανείας και της διεύθυνσης της Εστίας, που απαγορεύει στους φοιτητές της Εστίας να χρησιμοποιήσουν την πισίνα που βρίσκεται μέσα στην Εστία και επιτρέπει την είσοδο μόνο στα μέλη ΔΕΠ του ΕΚΠΑ».

«Η απαράδεκτη αυτή στάση στερεί από όλους τους οικότροφους της Εστίας το δικαίωμα στην άθληση (...) Το σάπιο σύστημα που ζούμε, ήδη έχει μετατρέψει τον αθλητισμό σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα και σε είδος πολυτέλειας, που είναι, για την πλειοψηφία των οικογενειών μας, πολλές φορές άπιαστο όνειρο. Δεν τους χαρίζουμε την πισίνα της Εστίας. Δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη των φοιτητών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΚΝΕ, που απαιτεί:

  • Ελεύθερη πρόσβαση όλων των οικότροφων στην πισίνα της Εστίας.
  • Αναβάθμιση των ελάχιστων έως ανύπαρκτων υποδομών άθλησης για τους φοιτητές και δημιουργία νέων, που να καλύπτουν τις ανάγκες των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος.
  • Εκτακτη κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις και πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού για ανάπτυξη πλήρους προγράμματος Φυσικής Αγωγής για τους φοιτητές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ