Σάββατο 20 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση Αναστασιάδη με Αμερικανίδα αξιωματούχο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Στην Κύπρο βρέθηκε η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αμάντα Σλόατ, η οποία χτες είχε συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και μετά δήλωσε ότι στην Ουάσιγκτον «είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την επανέναρξη των συνομιλιών» αλλά και «έτοιμοι να πράξουμε ό,τι μπορούμε για να (τις) υποστηρίξουμε».

Ακόμα, η Σλόατ υποστήριξε πως είναι φανερό ότι «υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα, μεγάλη αισιοδοξία και εμείς στις ΗΠΑ το μοιραζόμαστε αυτό». Την Πέμπτη το απόγευμα η Αμερικανίδα αξιωματούχος είχε συναντήσει και τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, ωστόσο δεν έγιναν δηλώσεις.

Πριν φτάσει στην Κύπρο, είχε γίνει γνωστό ότι στο επίκεντρο των επαφών της θα βρισκόταν «ένα ευρύ φάσμα διμερών και περιφερειακών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την προώθηση της ευημερίας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στο μεταξύ, χτες, οι δύο διαπραγματευτές για το Κυπριακό, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, είχαν νέα συνάντηση, στην οποία επρόκειτο να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για κεφάλαια όπως η διακυβέρνηση, το περιουσιακό και πτυχές του εδαφικού.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, προχτές ανακοινώθηκε ότι αθωώθηκε το ζευγάρι των δύο Τουρκοκυπρίων που είχε κατηγορηθεί για ενέργεια κατά του ψευδοκράτους όταν πριν από μερικά χρόνια ύψωσε την κυπριακή σημαία έξω από το μαγαζί του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, στην οποία τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που θα αναλάβει ώστε να κληθούν σε χωριστές συναντήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ