Τετάρτη 24 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Αφοι Κωνσταντακάτου». Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολύμηνο αγώνα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει ο εργοδότης, καθώς και έκτακτο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ. Η χτεσινή κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που αποφάσισε η Γενική τους Συνέλευση, την περασμένη Κυριακή.

«Δεν είναι αρμόδιο το υπουργείο Εργασίας», ήταν η αρχική απάντηση που έλαβαν οι εργαζόμενοι στο αίτημά τους για συνάντηση. Ωστόσο, δεν υποχώρησαν αλλά παρέμειναν έξω από τα γραφεία του υπουργού, φωνάζοντας συνθήματα. Με αυτόν τον τρόπο επέβαλαν να γίνουν τελικά δεκτοί και να προγραμματιστεί συνάντηση, για σήμερα, Τετάρτη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και χτες εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς και επιχειρησιακών σωματείων. Υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν από τις μεγαλύτερες στο εμπόριο σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Πρόσφατα, εκδικάστηκε η αίτηση πτώχευσης και ενώ η απόφαση του δικαστηρίου εκκρεμεί προχώρησε στο κλείσιμο των καταστημάτων της, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους απλήρωτους και χωρίς δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ