Τετάρτη 24 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συνέχιση αντιλαϊκών μέτρων και παζάρια με ΕΕ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον είναι αποφασισμένη να βάλει βαθιά το μαχαίρι στις δημόσιες δαπάνες και να κόψει άλλα 12 δισεκατομμύρια στερλίνες σε κοινωνικές υπηρεσίες και επιδόματα, παρά τις μαζικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων Βρετανών το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά της λιτότητας.

Σε ομιλία του στο Τσεσάιρ, ο Κάμερον αναφέρθηκε χτες στις επικείμενες περικοπές των κοινωνικών δαπανών, χαρακτηρίζοντάς τις «απαραίτητες» και υποστηρίζοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα πλήξουν τα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Κάλεσε έτσι τους εργοδότες να δείξουν «ευαισθησία» και να προχωρήσουν σε (προφανώς συμβολικές και όχι ουσιαστικές...) αυξήσεις μισθών, για να έχουν φορολογικά πλεονεκτήματα. «Θέλω να δω μία οικονομία με υψηλότερους μισθούς, χαμηλότερες δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας, και χαμηλότερους φόρους, και όχι χαμηλότερους μισθούς, υψηλότερους φόρους και υψηλότερες δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας...» υποστήριξε ο Κάμερον.

Και ενώ ο βρετανικός λαός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη νέα «καταιγίδα» μέτρων λιτότητας, ο πρωθυπουργός συνεχίζει την ίδια ώρα τις προσπάθειες επαναδιαπραγμάτευσης της θέσης της αστικής τάξης της χώρας του στην ΕΕ, επιδιώκοντας να θέσει το ζήτημα ανοιχτά στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, έχοντας ήδη επικοινωνήσει με 20 από τους 28 Ευρωπαίους ομολόγους του. Η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Ελεν Μπόουερ, μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ σημείωσε ότι την Πέμπτη, στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Κάμερον σκοπεύει να μιλήσει ή να συναντήσει τους ηγέτες της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ελλάδας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ