Τετάρτη 24 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μία είναι η απάντηση στη συμφωνία: Πανεργατική απεργία!

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Αλέκου Αρβανιτίδη, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων και των εργαζομένων

Ο Αλέκος Αρβανιτίδης
Ο Αλέκος Αρβανιτίδης
Χαιρετίζοντας το μαζικό συλλαλητήριο συνταξιούχων και εργαζόμενων στα Προπύλαια, ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τούτες οι ώρες αλλά και οι αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι ώρες σκληρής ταξικής αναμέτρησης με τους εκμεταλλευτές μας, αλλά και με τα πολιτικά και κυβερνητικά τους στηρίγματα. Θα είναι ώρες ευθύνης για κάθε εργάτη, κάθε συνταξιούχο, για κάθε βιοπαλαιστή. Θα είναι ταυτόχρονα και η ώρα που πρέπει ο λαός μας να μπει μπροστά στον αγώνα, ώστε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Από αυτό το βήμα, θα θέλαμε να απευθύνουμε σε όλα τα συνδικάτα, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, την εξής πρόταση: Από τούτη τη στιγμή, χωρίς καμιά απολύτως καθυστέρηση, όλα τα σωματεία, όλα τα συνδικάτα, όλοι οι μαζικοί λαϊκοί φορείς, με έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, με επιτόπου αποφάσεις στους χώρους δουλειάς, με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα, να πάρουν αποφάσεις άμεσης απάντησης στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με γενική πανεργατική απεργία, τη μέρα που θα φέρουν τη συμφωνία - λαιμητόμο για ψήφιση στη Βουλή.

Απαιτούμε εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων. Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κάλυψη των απωλειών μας. Ικανοποίηση των αναγκών μας.

Θέλουμε να απευθύνουμε, από ετούτο εδώ το βήμα, μια σαφή και δεικτική προειδοποίηση προς τη συγκυβέρνηση και τ' αφεντικά της. Μια προειδοποίηση που θέλουν - δε θέλουν θα την πάρουν υπόψη τους. Τούτος ο λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. Τούτος ο λαός έχει τεράστια δύναμη, ικανή να συντρίψει κάθε εκμεταλλευτή, κάθε εχθρική δύναμη που επιβουλεύεται το δίκιο του. Ας το πάρουν χαμπάρι! Τούτος ο λαός είναι σε θέση να γκρεμίζει μνημόνια, αφεντικά και αυταπάτες! Είναι σε θέση να πορευτεί και να γράψει τη δική του ιστορία με τη δική του σημαία.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρουν και όλες εκείνες οι δυνάμεις, που στις προηγούμενες ημέρες μας καλούσαν να διαδηλώσουμε την Κυριακή για τις 47+8 σελίδες της συγκυβέρνησης, ώστε να δοθεί στήριξη στη συμφωνία της σφαγής που φέρνει η κυβέρνηση. Το ίδιο μήνυμα πρέπει να πάρουν και όσοι μας καλούσαν να διαδηλώσουμε, μόλις χτες, για το σχέδιο του Γιούνκερ και της ΕΕ.

Ολοι αυτοί, λοιπόν, που μας καλούσαν να διαλέξουμε τη μία ή την άλλη θηλιά στο λαιμό μας, ας το πάρουν κι αυτοί χαμπάρι πως: Εχουμε τη δική μας σημαία, το δικό μας δρόμο, αυτόν που υπηρετεί το δίκιο μας. Το δρόμο της σημερινής μας συγκέντρωσης, του ανυποχώρητου αγώνα για το δίκιο του λαού.

Ενα δρόμο έχουμε! Μία επιλογή! Ολοι στον αγώνα για την ανατροπή! Ολοι και όλες στη μάχη της γενικής απεργίας. Κανένα εργοστάσιο, καμιά επιχείρηση, καμιά υπηρεσία, κανένα σχολείο να μη λειτουργήσει εκείνη τη μέρα. Ολοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση που θα οργανώσουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Λαός οργανωμένος, λαός αποφασισμένος, που θα συγκρούεται για το δίκιο του, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ