Πέμπτη 25 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Μια σειρά από πλευρές που σχετίζονται με την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία αναδείχτηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν την περασμένη Δευτέρα συνδικάτα της Αττικής από κλάδους της βιομηχανίας και συγκεκριμένα τα Συνδικάτα Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Ελαιουργοσαπωνοποιών, Ενέργειας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Πρακτορείων Εφημερίδων, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Χαρτεργατών και Χημικής Βιομηχανίας.

Τίτλος της εκδήλωσης, που έγινε στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», ήταν «Τα εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες στους κλάδους της βιομηχανίας. Ο αγώνας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων». Στην έναρξη, προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που ετοίμασαν τα Συνδικάτα, με συνεντεύξεις συνδικαλιστών σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και στη συνέχεια πήραν το λόγο: Ο Λεωνίδας Σακκάς από το Σωματείο Λιθογράφων, ο Οσμάν Σοπχάν, από το Σωματείο Ιματισμού, η Εφη Πετροπούλου, από το Σωματείο Φαρμάκου, ο Δημήτρης Καραγιάννης, εργολαβικός εργαζόμενο στα Δίκτυα της ΔΕΗ, ο Γιάννης Σχοινάς από το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ο Γιάννης Δεληγιάννης από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ο Χρήστος Ματαράγκας από τα ΕΛΠΕ και την Ενέργεια, ο Στράτος Μαυρομάτης από τη Χημική Βιομηχανία και ο Παναγιώτης Κατάρας από την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου.

Την 1η Ιούλη, τα Συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας για τα θέματα και τα αιτήματα που συζήτησαν στην εκδήλωση. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα εκτενή αποσπάσματα από την κεντρική εισήγηση και ορισμένες άλλες πλευρές που αναδείχτηκαν από τις τοποθετήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ