Πέμπτη 25 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Χαιρετίζουν τους χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα

Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα για ανάκτηση των απωλειών

Χιλιάδες συνταξιούχοι πήραν μέρος στο προχτεσινό πανελλαδικό συλλαλητήριο
Χιλιάδες συνταξιούχοι πήραν μέρος στο προχτεσινό πανελλαδικό συλλαλητήριο
Τους χιλιάδες συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και πήραν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση την Τρίτη 23 Ιούνη, που «διέσχισαν θάλασσες και εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Κρήτη, την Μακεδονία, την Ηπειρο, Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο αψηφώντας τις δυσκολίες της ηλικίας», χαιρετίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

«Με πούλμαν από όλη την Ελλάδα έδωσαν το "παρών" στο συλλαλητήριο ενάντια στις πολιτικές που τσάκισαν τις συντάξεις μας, διέγραψαν την 13η - 14η σύνταξη, εφάρμοσαν ηλικιακά κριτήρια στο ΕΚΑΣ που η ύπαρξή του μπαίνει υπό αμφισβήτηση κ.ά.», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: «Απαίτησαν και απαιτούν να αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματα που σφαγιάσθηκαν όσο αφορά τις συντάξεις, την υγεία, τα φάρμακα. Δικαιώματα που οι ίδιοι συνταξιούχοι - εργαζόμενοι τα χρηματοδότησαν μια ολόκληρη ζωή για να τα λεηλατήσουν στη συνέχεια οι κυβερνήσεις προς όφελος του κεφαλαίου που επωφελείται από αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές αυξάνοντας τα κέρδη του».

Ακόμα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις επισημαίνουν πως το συλλαλητήριο ήταν και μια μαζική αγωνιστική προειδοποίηση ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δεχθούν τα νέα μέτρα που έρχονται σε βάρος τους. «Η πορεία που ακολούθησε έως το μέγαρο Μαξίμου και η αντιπροσωπεία που το επισκέφτηκε βρήκε το πρωθυπουργικό γραφείο κλειστό γι' αυτήν και τον κ. Φλαμπουράρη να την περιμένει έξω που μετά από μια σύντομη συζήτηση υποσχέθηκε ότι θα ορισθεί άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό», καταλήγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ