Πέμπτη 25 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ορίστηκε συνάντηση για τη Σύμβαση στα Πρακτορεία

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη ΣΣΕ φέρνουν την εργοδοσία οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου. Μετά τις στάσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κήρυξη 48ωρης απεργίας, η εργοδοσία του πρακτορείου «Ευρώπη», με επιστολή της, απαντά στα αιτήματα του σωματείου.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν τις συνθήκες εργασίας στην «Ιριδα», τις υποχρεώσεις των εργοδοτών στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας, τις καθυστερήσεις πληρωμών και την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Συγκεκριμένα, για τη Σύμβαση, καλούν σε συνάντηση στις 17 Ιούλη (3 μ.μ.), για να παρουσιάσουν πρόταση «με βελτίωση των υφιστάμενων οικονομικών όρων εργασίας», όπως αναφέρουν.

Τις εξελίξεις συζήτησε σε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ, με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, την Τρίτη. «Την κίνηση των εταιρειών, χωρίς να αποκλείουμε να είναι τακτικός ελιγμός, την χαρακτηρίζουμε κατ' αρχήν θετική και έρχεται ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήσαμε με τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Το σωματείο αποφάσισε να μην ορίσει προς το παρόν ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης, αλλά να προχωρήσει σε περιοδείες στους χώρους δουλειάς. Παράλληλα, τονίζει πως η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης παραμένει σε ισχύ και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ