Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα για τους εμποροϋπάλληλους

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τις αποφάσεις των Δήμων Ιλίου και Αμαρουσίου που διοργανώνουν, για μια ακόμα φορά, «Λευκές Νύχτες». Τα συγκεκριμένα Δημοτικά Συμβούλια αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, πέραν του ωραρίου λειτουργίας, το Σάββατο 27 Ιούνη και το Σάββατο 4 Ιούλη αντίστοιχα, «υποχρεώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν μέχρι τα ξημερώματα», όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος.

«Ο θεσμός της "Λευκής Νύχτας" έρχεται να προστεθεί στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων εργασίας, δημιουργώντας συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο», σημειώνει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του. Υπογραμμίζει τις ευθύνες των δύο δημάρχων, αλλά και την υποκριτική στάση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία «δείχνει ανοχή και ανάβει το "πράσινο φως" σε Δήμους και εμπορικούς συλλόγους να διοργανώνουν "Λευκές Νύχτες"».

«Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν υποχρεώνεται από κανέναν νόμο να δουλέψει μέχρι τα μεσάνυχτα. Ας δουλέψουν αυτοί που αποφάσισαν για τις "Λευκές Νύχτες"», καταλήγει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο και να διεκδικήσουν: Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο. Υπογραφή κλαδικής Σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ