Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργιακή απόφαση από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Να προκηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία, με την εξαγγελία της συμφωνίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους λεγόμενους «θεσμούς», αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ την προηγούμενη βδομάδα, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε η ΔΑΣ ΟΤΑ. Ακόμα, καλούνται οι σύλλογοι να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να προετοιμάσουν την απεργία.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ, σε σχετική ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι και οι δύο προτάσεις, της συγκυβέρνησης και των «θεσμών», κινούνται στην ίδια λογική και εμπεριέχουν αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και σε αυτό πρέπει να συγκεντρώσουν την προσοχή τους οι εργαζόμενοι και όχι στο ποια είναι χειρότερη από την άλλη.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ τόνισαν την ανάγκη «να δοθεί αυτή η μάχη με όλους τους εργαζόμενους. Στην κατεύθυνση αυτή, χρειάζεται να είναι όλοι οι εργαζόμενοι - ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας - γραμμένοι στα σωματεία τους και τα Σωματεία του "Βοήθεια στο Σπίτι", των ΚΔΑΠ και των κοινωνικών δομών να προσκαλούνται να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου (...)

Με αυτά τα δεδομένα, οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να βγουν μπροστά σε κάθε δήμο, ενημερώνοντας για το τι έρχεται (...) Να οργανώσουν την ενότητα από τα κάτω των εργαζομένων, γράφοντας στα σωματεία τους 40.000 συναδέλφους που έρχονται στους δήμους, είτε με συμβάσεις "5μηνα", είτε έργου, είτε ιδιωτικού δικαίου, είτε με "αντίτιμο"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ