Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Προκλητική απέναντι στους απολυμένους του «Πεντελικόν»

Στέλεχος του υπουργείου Εργασίας κατηγόρησε θρασύτατα το Συνδικάτο για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα χορηγηθεί έκτακτο επίδομα στους εργαζόμενους

Από παλιότερη κινητοποίηση των απολυμένων στο υπουργείο Εργασίας
Από παλιότερη κινητοποίηση των απολυμένων στο υπουργείο Εργασίας
Με συναντήσεις με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων στη Βουλή, στους οποίους επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, αλλά και με παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, έδωσαν χτες συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Πεντελικόν».

Στις 25 Μάη, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου πετάχτηκαν στην ανεργία, καθώς η ιδιοκτησία άλλαξε χέρια. Αβέβαιο παραμένει το εργασιακό τους μέλλον αφού καμία εγγύηση δεν υπάρχει από τον νέο ιδιοκτήτη για την παραμονή τους στη δουλειά. Από την εργοδοσία, τους οφείλονται δεδουλευμένα μέχρι και 11 μηνών ενώ δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις. Στο πλευρό τους ήταν και χτες το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους στο ξενοδοχείο, όταν ξαναλειτουργήσει. Να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να τους χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους. Να «παγώσουν» όλες οι απαιτήσεις των τραπεζών και του κράτους μέχρι να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Στο υπόμνημά τους καταγγέλλουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τους στο υπουργείο Εργασίας δεν έχει οριστεί τριμερής συνάντηση με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, παλιούς και νέους, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, να πληρωθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. «Ο παλιός ιδιοκτήτης συνεχίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στο "Κτήμα Πεντελικόν", όπου αναλαμβάνει δεξιώσεις για τις οποίες πληρώνεται αδρά, και ο νέος ιδιοκτήτης είναι κυριολεκτικά άφαντος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στη Βουλή, η αντιπροσωπεία συνάντησε εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων, πλην της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, στην οποία ούτως ή άλλως δεν απευθύνθηκε. Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, τους εργαζόμενους συνάντησε ο Θανάσης Παφίλης. Τους ενημέρωσε πως το ΚΚΕ σκοπεύει να καταθέσει σχετική Ερώτηση, αλλά κυρίως να συνεχίσει να διαθέτει τις δυνάμεις του στον καθημερινό αγώνα για τα προβλήματα των εργαζομένων.

«Αλλο είναι η κυβέρνηση και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε λίγο - πολύ στους απολυμένους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Λεουτσάκος, όπως αναφέρει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, ενώ συνέστησε στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα αιτήματά τους. «Θα παίρναμε στα σοβαρά την παραίνεση του βουλευτή αν ο ίδιος και το κόμμα του δεν φέρανε ακέραιη την ευθύνη για τις αυταπάτες που σπέρνανε ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν κυβέρνηση», τονίζει το Συνδικάτο.

Προκλητική ήταν και η στάση των εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο καταγγέλλει πως ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, προσπάθησε να κατηγορήσει το ίδιο το σωματείο για το γεγονός ότι δεν έχει χορηγηθεί έκτακτο επίδομα. Κι αυτό επειδή το Συνδικάτο διεκδικεί έκτακτο επίδομα για όλους και όχι μόνο για τους εργαζόμενους που έκαναν επίσχεση.

«Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά το κλείσιμο του ξενοδοχείου, το υπουργείο δεν τόλμησε να φέρει σε τριμερή παλιούς και νέους ιδιοκτήτες αποδεικνύει το ποιος είναι με ποιον και ποιανού τα συμφέροντα στηρίζουν», καταλήγει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ