Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Επικίνδυνες ελλείψεις στις κτηνιατρικές υπηρεσίες στον Εβρο

Την απογύμνωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών του Εβρου από το απαραίτητο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, την ώρα που νέοι κίνδυνοι απειλούν την ήδη αποδεκατισμένη κτηνοτροφία της περιοχής, λόγω των ζωονόσων της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ. Οι κτηνοτρόφοι του Εβρου ανησυχούν, καθώς εμφανίστηκαν κρούσματα οζώδους δερματίτιδας στη γειτονική Τουρκία.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Σήμερα, στο Κτηνιατρείο του Δήμου Διδυμότειχου, με 5.000 βοοειδή και 25.000 αιγοπρόβατα, υπηρετεί μόνο ένας κτηνίατρος.

Στο Κτηνιατρείο του Δήμου Ορεστιάδας, με 3.000 βοοειδή και 15.000 αιγοπρόβατα, υπηρετούν δύο κτηνίατροι, εκ των οποίων ο ένας παρακολουθεί και ελέγχει τη λειτουργία των σφαγείων. Το δε Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων, που εγκαινιάστηκε πριν από 7 χρόνια και για το οποίο δαπανήθηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, παραμένει ανενεργό, γιατί δε διορίστηκε ποτέ το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί τους κτηνοτρόφους να απαιτήσουν: Αμεσα μέτρα για να εμποδιστεί η εξάπλωση της νέας ζωονόσου (οζώδης δερματίτιδα). Αμεση στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών του νομού με το απαραίτητο προσωπικό. Αμεση λειτουργία του Πρότυπου Διασυνοριακού Κτηνιατρικού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα, με το διορισμό του απαραίτητου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ