Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ
Συνεχίζει τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία στις 15 Ιούνη

Τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην Καθαριότητα των σχολείων και των εργολαβικών συνεργείων, που συμμετείχαν στην απεργία και τη συγκέντρωση που έγινε στις 15 Ιούνη, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων.

Χαιρετίζει, επίσης, «τους εργαζόμενους, που παρότι είναι απλήρωτοι για 5 μήνες, συγκέντρωσαν τα χρήματα για να πληρωθούν τα πούλμαν που θα τους μεταφέρανε στην Αθήνα. Τους εργαζόμενους στα σχολεία της Αθήνας, που αψήφησαν την τρομοκρατία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και πήραν μέρος στην απεργία».

Η Συντονιστική ενημερώνει ότι «απορρίψαμε και τις υποσχέσεις του Γ. Κατρούγκαλου για τη μονιμοποίηση ενός μικρού μέρος των εργαζομένων, που θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον (αν το επιτρέψει το νέο μνημόνιο) και θα προκύψει μέσα από όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια. Ξέρουμε πολύ καλά πως κάθε φορά που οι κυβερνήσεις έβαζαν κριτήρια και όρους, το κάνανε για να διαιωνίζεται αυτό το αίσχος των εργολαβικών συμβάσεων.

Δηλώσαμε, για μία ακόμα φορά, στην κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ότι μόνη ρεαλιστική λύση είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην Καθαριότητα των σχολειών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την ίδια θέση εκφράσαμε και για τους εργαζόμενους στα εργολαβικά συνεργεία και τις πολυεθνικές εταιρείες καθαριότητας. Αξιώνοντας να φύγουν οι εταιρείες καθαρισμού και τα συνέργεια από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία και να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει σε σχέδιο νόμου για τους ΟΤΑ (άρθρο 25) ρύθμιση που παρατείνει το καθεστώς των συμβάσεων ανάθεσης έργου για δύο σχολικά έτη και μέχρι το 2017, η Συντονιστική σημειώνει: «Αξιώνουμε την ανανέωση των συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους, αφού με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, παρατείνεται μεν το καθεστώς των συμβάσεων ανάθεσης έργου, αλλά δεν προβλέπει ότι οι συμβάσεις θα συναφθούν με τους έως σήμερα εργαζόμενους στην Καθαριότητα των σχολείων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν με απεργία μόνιμη και σταθερή δουλειά (2016-06-30 00:00:00.0)
Απεργούν οι καθαρίστριες στις 30 Ιούνη (2016-06-25 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι καθαρίστριες των σχολείων (2015-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ