Σάββατο 27 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μετά θα είναι αργά

Με ειρωνείες επιχείρησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκης, να βγει απ' τη δύσκολη θέση να σχολιάσει το συλλαλητήριο που διοργάνωσε χτες βράδυ το ΚΚΕ στο Σύνταγμα ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών. Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο συνέντευξής του, αντί άλλης απάντησης, είπε: «Γίνεται διαδήλωση εναντίον μιας συμφωνίας που δεν έχουμε»! Κι έπειτα άρχισε να παπαγαλίζει τα γνωστά περί «ιστορικής ευθύνης» του ΚΚΕ, τη στάση του οποίου αντιδιέστειλε προς τις θέσεις, τα σχόλια, τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης «αριστερών δυνάμεων» στην Ευρώπη.

Συμφωνία, βέβαια, μπορεί να μην έχουμε ακόμα, έχουμε όμως: Αθικτο όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο που διαμόρφωσαν τα μνημόνια και «γονατίζει» τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. 55 σελίδες νέα αντιλαϊκά μέτρα που εισηγείται η ίδια η κυβέρνηση στους δανειστές ως βάση για μια συμφωνία που θα στηρίξει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ελλάδα. Ενα οικοδόμημα των μονοπωλίων, την ΕΕ, που τσακίζει κάθε ελπίδα να απολαύσουν οι λαοί αυτά που δικαιούνται κ.ά.

Πιστεύει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτά δεν είναι αρκετά για να κινητοποιηθούν το ΚΚΕ, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, όλος ο λαός; Οχι βέβαια. Απλά θα τη βόλευαν είτε η σιγή νεκροταφείου είτε οι κινητοποιήσεις στήριξης των αντιλαϊκών τους διαπραγματεύσεων για το πώς θα συνεχίσουν τη σφαγή του λαού.

Η ιστορική ευθύνη, λοιπόν, του ΚΚΕ βρίσκεται ακριβώς εκεί, στην οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, όπως και να ονομάζεται, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της εργοδοσίας κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ