Σάββατο 27 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενα στεντόρειο «ΟΧΙ» στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που παζαρεύουν κυβέρνηση και δανειστές είπαν χτες βράδυ χιλιάδες μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, άνθρωποι του μόχθου, που συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και στις δεκάδες άλλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις όλης της χώρας.

«Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρήσεων, τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της», δήλωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από την πλατεία Συντάγματος χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι που αποδεικνύουν ότι στο χέρι του λαού είναι να μην κυριαρχήσει η απογοήτευση και η μιζέρια από τη νέα αντιλαϊκή επίθεση. Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος με σύνθημα: «Οχι στη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

Και με τη χτεσινή συγκέντρωση, οι δυνάμεις του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό να στρέψει το βλέμμα του πέρα από τα καλούπια της διαπραγμάτευσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, πέρα από τα αντιλαϊκά παζάρια που δεν χωρούν τις ανάγκες και τα δικαιώματά του. Να μην εναποθέσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του για μια ζωή με δικαιώματα στην έκβαση των συζητήσεων που γίνονται εντός των αντιλαϊκών τειχών της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών Οργανισμών και φέρνουν νέα βάρη πάνω σε αυτά που ήδη έχουν φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων, των ανέργων και των οικογενειών τους. Να προσανατολίσει τον αγώνα, τις διεκδικήσεις, την πάλη του με πυξίδα το δίκιο του, με συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ και ενεργό συμμετοχή στην πάλη.

«Στη νέα συμφωνία καμία ανοχή, λύση είναι η ρήξη, με πάλη ταξική», «Μέσα στης Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, έχει μόνο φτώχεια, μέτρα κι ανεργία», «Εργάτες και λαός τώρα μια γροθιά, τα λαϊκά συμφέροντα βάζουμε μπροστά», μερικά από τα συνθήματα που έδωσαν το στίγμα τους στο χτεσινό μεγάλο συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής.

Πρώτοι στην πλατεία Συντάγματος μπήκαν τα εκατοντάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, νέοι που συμμετείχαν στις πολύμορφες δραστηριότητες της Οργάνωσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο χώρο λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο. Ολοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι δημιούργησαν από νωρίς μια μεγάλη «προσυγκέντρωση», με το πανό στην κεφαλή της να διατρανώνει: «Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

Από την Ομόνοια και την πλατεία Κάνιγγος οι δύο προσυγκεντρώσεις εδαφικών και κλαδικών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής αντίστοιχα ανέβηκαν παράλληλα τις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, γεμίζοντάς τες με τις κόκκινες σημαίες και τα συνθήματά τους: «Τρία μνημόνια μας φόρτωσαν στην πλάτη, όλα για τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Το ανάστημά σου σήκωσε λαέ, τώρα αντεπίθεση με το ΚΚΕ». Στο ύψος του πεζόδρομου της Κοραή συναντήθηκαν με την Κομματική Οργάνωση της Πρόνοιας, ενώ από την προσυγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος από το Νότιο Τομέα, τη Δημόσια Διοίκηση και τον Πειραιά.

  • Φωτορεπορτάζ από τις χτεσινές συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα δημοσιευτεί αύριο, στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ