Κυριακή 28 Ιούνη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
Η διαδικασία μέχρι τη μέρα του δημοψηφίσματος

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, προχτές τα ξημερώματα, να προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη συμφωνία, κατατέθηκε προχτές τις πρώτες πρωινές ώρες στην προεδρία της Βουλής και μετά από εισήγηση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, προτείνεται η διενέργεια δημοψηφίσματος για «κρίσιμο εθνικό θέμα». Οπως αναφέρεται: «Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ στο Γιούρογκρουπ 25/06/2015».

Μετά την έγκριση της πρότασης για δημοψήφισμα από την Ολομέλεια της Βουλής, με τη θετική ψήφο των 151 βουλευτών (κάτι που αναμενόταν να γίνει χτες τα μεσάνυχτα), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει διάταγμα και προκηρύσσει δημοψήφισμα.

Το διάταγμα πρέπει να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το αργότερο μέσα σε 10 μέρες, ενώ την επομένη της δημοσίευσής αρχίζει επίσημα η «εκλογική περίοδος», που λήγει με τη μέρα που θα γίνει το δημοψήφισμα. Για την εγκυρότητα αυτού του είδους του δημοψηφίσματος, απαιτείται συμμετοχή του 40% των ψηφοφόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ