Τετάρτη 1 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Αύξηση έντασης και επιθέσεων

ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΡΑΜΑΛΑ.--

Ενας 24χρονος Ισραηλινός Εβραίος έποικος υπέκυψε χτες στα τραύματά του σε νοσοκομείο περιοχής της Δυτικής Οχθης μερικές ώρες, αφότου δέχτηκε επίθεση αγνώστων, οι οποίοι τον «γάζωσαν» με καταιγιστικά πυρά αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του κοντά στον εποικισμό Σβουτ Ραχήλ. Από την ίδια επίθεση, τραυματίστηκαν άλλα τρία νεαρά άτομα, που νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση. Την ευθύνη ανέλαβαν δύο παλαιστινιακές οργανώσεις: Το «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Λαού της Παλαιστίνης» και η «Φατάχ αλ Ιντιφάντα» ως αντίποινα για τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των εποίκων σε βάρος των Παλαιστινίων.

Ενα 24ωρο νωρίτερα, μία Παλαιστίνια συνελήφθη γιατί μαχαίρωσε σοβαρά στο λαιμό μία Ισραηλινή αστυνομικό στο πέρασμα «Ραχήλ» που οδηγεί από τη νότια Ιερουσαλήμ στη Βηθλεέμ.

Τα παραπάνω γεγονότα έδωσαν την αφορμή στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να επικρίνει την Παλαιστινιακή Αρχή, γιατί δεν καταδικάζει δημοσίως τις επιθέσεις που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες σε βάρος Εβραίων εποίκων, οι οποίοι προκαλούν με τις πράξεις τους αγανάκτηση και οργή στον τοπικό παλαιστινιακό πληθυσμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ