Τρίτη 7 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται η «αποψίλωση» του Νοσοκομείου Λευκάδας

Ο μοναδικός μόνιμος καρδιολόγος μεταφέρθηκε στην Πρέβεζα

Από παλιότερη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Λευκάδας
Από παλιότερη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Λευκάδας
Την απόσπαση του μόνιμου καρδιολόγου του Νοσοκομείου Λευκάδας σε αυτό της Πρέβεζας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝ Λευκάδας. Η σχετική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) δίνει συνέχεια στην «αποψίλωση» του νοσοκομείου από γιατρούς και άλλο προσωπικό.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο Σύλλογος σε συνέντευξη Τύπου, τα κενά σε ό,τι αφορά τους ειδικευμένους γιατρούς είναι τεράστια, καθώς στο νοσοκομείο υπηρετούν μόλις 16 σε σύνολο 42 οργανικών θέσεων.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο προσωπικό (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό), υπηρετούν 116 σε σύνολο 183 θέσεων. Δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση και στην πολιτική της γι' αυτή την κατάσταση, ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού απευθύνθηκε σε μεγιστάνα επιχειρηματία για να «χορηγήσει» την παρουσία γιατρών στο νοσοκομείο για λίγους μήνες.

«Από τη μια πόρτα έρχονται προσωρινοί γιατροί στο νοσοκομείο και από την άλλη φεύγουν μόνιμοι», σχολιάζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Μπορεί τα νοσοκομεία να καταρρέουν από τη δραματική έλλειψη προσωπικού, μπορεί οι 4.500 προσλήψεις στην Υγεία να παραπέμπονται στο αόριστο μέλλον, μπορεί το Νοσοκομείο Λευκάδας να υποφέρει από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, παρ' όλα αυτά, με απόφασή της, και μάλιστα στα μουλωχτά, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μετακινεί το μόνιμο καρδιολόγο του Νοσοκομείου Λευκάδας (όταν μάλιστα ο ίδιος έχει εκφράσει την αντίθεσή του σ' αυτή την απόφαση) στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την περαιτέρω διάλυση του νοσοκομείου μας».

Οπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος, η τακτική των «μπαλωμάτων» με μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο δεν λύνει τα προβλήματα, «αντίθετα τα διαιωνίζει, απορυθμίζει τις δομές και στρέφει τους εργαζόμενους και τους πολίτες της μιας υγειονομικής περιοχής απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες της άλλης, αποκρύβοντάς τους έτσι την πραγματική αιτία της έλλειψης του προσωπικού, που είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, της ΕΕ και των πολιτικών τους εκπροσώπων». Ο Σύλλογος ζητά την επιστροφή του καρδιολόγου στη θέση του. Καλεί τους φορείς του νησιού να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και να διεκδικήσουν τη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ