Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους

Σήμερα το συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση

Οι εργαζόμενοι, αλλά και ευρύτερα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης δίνουν σήμερα, Πέμπτη, το αγωνιστικό τους ραντεβού στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους. Το πανθεσσαλονίκειο συλλαλητήριο, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης για τη Σωτηρία και Διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελεί συνέχεια των μαχητικών και συγκλονιστικών κινητοποιήσεων των δύο περασμένων μηνών.

Πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ταξικού συνδικαλισμού γενικά ενόψει του σημερινού συλλαλητηρίου. Με σειρά εξορμήσεων στους χώρους δουλιάς και άλλες δραστηριότητες ήρθαν σε επαφή με χιλιάδες εργαζόμενους και μπόλιασαν πολλές συνειδήσεις με τα αγωνιστικά μηνύματα του κινήματος αντίστασης στις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές.

Χτες κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Παύλο Αρβανιτίδη, πραγματοποίησε περιοδεία στις βιομηχανίες ΕΛΛΕΝΙΤ και «Χαλυβουργείο». Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήταν θερμή και το κυρίαρχο στοιχείο των απόψεων που εξέφρασαν ήταν: ούτε βήμα πίσω, να υπερασπίσουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα συλλογικά, συντονισμένα και αγωνιστικά.

Προχθές εξάλλου κλιμάκιο από τους Θεόδωρο Κυριακίδη και Θανάση Μητρούδα περιόδευσε στη βιομηχανία «Ευθυμιάδη», στο Λιμάνι και τη ζυθοποιία «ΧΕΝΙΓΚΕΡ». Στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με τα Σωματεία Εργαζομένων του Λιμανιού εκτός από τη συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο συζητήθηκαν και θέματα που έχουν σχέση με τη διέλευση από το λιμάνι ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Οι διοικήσεις των Σωματείων του χώρου εξέφρασαν τη συμφωνία τους με τη σύγκληση ειδικής σύσκεψης στο ΕΚΘ για το θέμα αυτό και την οργάνωση της αντίδρασης των λιμενεργατών στη διέλευση των ΝΑΤΟικών δολοφόνων.

Εξάλλου με χτεσινή ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συνδέσμου Βιοτεχνών Επιπλοποιών Ν. Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά στο σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ