Τρίτη 7 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαταρκτική έρευνα για την κάλυψη από τα ΜΜΕ

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών για να διαπιστωθεί αν τα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία σχετικά με το θέμα του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί αν από τον τρόπο που ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης βδομάδας (κλείσιμο τραπεζών, ΑΤΜ, διαχείριση δημοσιευμάτων περί "κουρέματος" καταθέσεων, αλλά και σχετικά με το διακύβευμα του δημοψηφίσματος και το τι μέλλει γενέσθαι σε ένα πιθανό «όχι») έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: Απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος. Από τον εισαγγελέα θα διερευνηθεί και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα, αν έγιναν σε χρόνο που από το νόμο απαγορεύεται.

Να σημειωθεί ότι στον εισαγγελέα έχουν φτάσει έγραφες καταγγελίες που αφορούν όσα σχετικά έγιναν μέχρι τις 4 του Ιούλη. Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας, μετά από παραγγελία που δόθηκε από την προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο.

Διενέργεια αντίστοιχου ελέγχου και από τη Βουλή προανήγγειλε χτες σε δηλώσεις της και η πρόεδρός της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ