Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Νέκρωσε το εργοτάξιο που είναι υπεύθυνο για την κατασκευή της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, μετά τη χτεσινή επιτυχημένη απεργία των εργαζομένων (100% συμμετοχή), που συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για την υπογραφή της τοπικής σύμβασης εργασίας με την κατασκευάστρια εταιρία.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, ανάμεσα στα οποία είναι: Αύξηση μισθών, επαρκή μέτρα ασφαλείας, ίση μεταχείριση των εργαζομένων, επιδόματα θαλάσσης και ύψους, οι αλλαγές ειδικοτήτων σε εργάτες, βοηθούς τεχνίτες και οικοδόμους να γίνονται στην ώρα που πρέπει και όχι μετά από μήνες.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε χτες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου, η οποία τους επισκέφτηκε στο εργοτάξιο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους εργάτες. Επίσης σε συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση της εταιρίας την κάλεσε να απαντήσει στις προτάσεις των εργαζομένων και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους.

Σήμερα, ο κύκλος των κινητοποιήσεων αυτής της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί με τρίωρη στάση εργασίας σε κάθε βάρδια και ανάλογα με το αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι με γενική συνέλευση που θα κάνουν την Παρασκευή θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ