Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Στο πόδι οι φιλειρηνιστές

Συγκέντρωση, σήμερα, στις 7 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

«Οι Ελληνες στρατιώτες δεν είναι για θυσία...». Τούτο το σύνθημα, σήμερα το απόγευμα θα γίνει μήνυμα. Ενα μήνυμα που όλοι όσοι βρεθούν έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα στείλουν στους κυβερνώντες, διατρανώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τα Βαλκάνια, αλλά και στις προθέσεις και στις διαθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις 7 μ.μ., διοργανώνεται από τις Επιτροπές Ειρήνης-μέλη της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη, αντιπολεμικές κινήσεις και μαζικές οργανώσεις της πρωτεύουσας. Οι διοργανωτές καλούν το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει στην παναθηναϊκή αντιπολεμική κινητοποίηση και να απαιτήσει: «Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από το Κόσσοβο και τη Βοσνία». Θα διαδηλώσουν και θα προβάλουν την απαίτηση να μην υπάρχει κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της χώρας. Στόχος των διοργανωτών είναι να πάρει η σημερινή κινητοποίηση παλλαϊκό χαρακτήρα. Ηδη σε πολλές περιοχές της Αθήνας τα μέλη των επιτροπών ειρήνης προπαγανδίζουν τη σημερινή κινητοποίηση. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική ΠΓΔΜ, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία «νέας πληγής», και υπογραμμίζουν: «Ο ενωμένος αγώνας μας μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την περιοχή μας».

Στη σημερινή κινητοποίηση το φιλειρηνικό και ορκισμένο πλέον αντιιμπεριαλιστικό κίνημα θα υψώσει για μια ακόμα φορά φωνή αντίστασης ενάντια στον πόλεμο που ετοιμάζουν τα ΝΑΤΟικά επιτελεία στα Βαλκάνια και θα καταδικάσει για πολλοστή φορά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ανάμεσα, όμως, στα αιτήματα των διοργανωτών της κινητοποίησης, όπως αυτά καταγράφονται στις επίσημες ανακοινώσεις τους, είναι «να σταματήσει τώρα η πραξικοπηματική έκδοση στο εξαρτημένο από το ΝΑΤΟ Ειδικό "Δικαστήριο" της Χάγης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, επειδή αντιστάθηκαν στους εισβολείς των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Θα απαιτήσουμε, τονίζουν, να δικαστούν οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι και όχι τα θύματά τους...

Στις ανακοινώσεις τους οι διοργανωτές κάνουν σφοδρή επίθεση και κατά της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις συγκεκριμένες εξελίξεις που δημιουργούν κινδύνους για τη χώρα, επιλέγει για μια ακόμα φορά τον επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό δρόμο της εμπλοκής, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και της ελληνικής άρχουσας τάξης».

Εξάλλου, οι επιτροπές ειρήνης του 7ου Διαμερίσματος της Αθήνας καλούν τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση. Μάλιστα, έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. έξω από το σταθμό «Εθνική Αμυνα» του μετρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ