Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν οι γιατροί

Με υψηλά ποσοστά συνεχίστηκε και χτες η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ.

Σήμερα γίνεται η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των γιατρών του ΙΚΑ της Αθήνας και του Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ) στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», ώρα 10 π.μ. Αύριο, η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ συγκαλεί πανελλαδική συνδιάσκεψη των προέδρων όλων των συλλόγων της χώρας στο ξενοδοχείο «Athens Acropol», ώρα 11.30 π.μ., για να αποφασίσει για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα.

Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, αναφερόμενος στην απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, μίλησε για παράδοξο, υποστηρίζοντας ότι «εκδηλώνεται για το περιεχόμενο ενός νομοσχεδίου, το οποίο δεν υπάρχει». Ο Δ. Ρέππας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κόντρα του διοικητή του ΙΚΑ με τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο, γεγονός που υποδηλώνεται ακόμα και με την ύπαρξη - ανεξάρτητα από το περιεχόμενο - διαφορετικής εισήγησης για το ίδιο θέμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε συνταγματικό κώλυμα για τη μετατροπή των συμβάσεων των 5.500 συμβασιούχων γιατρών σε αορίστου χρόνου. Επίσης επανέλαβε τη θέση του υπουργείου Εργασίας πως αν μακρύνει ο χρόνος για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα εξεταστεί η δυνατότητα της αυτοτελούς ρύθμισης του εργασιακού θέματος των γιατρών του ΙΚΑ, υπόσχεση που δε διασφαλίζει την παραμονή τους στο Ιδρυμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ