Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Μπορείς όταν θέλεις

Γέμισε το θέατρο Λυκαβηττού στη συναυλία του συλλόγου γονέων της «Παρέμβασης»

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γ. Ρίτσο
Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γ. Ρίτσο
«Μπορείς αλλά όχι μόνος σου», ήταν το μήνυμα που έστειλε προχτές το βράδυ ο Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος «Παρέμβαση», στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Λυκαβηττού, υπό την αιγίδα της Εταιρίας Συγγραφέων. Η συναυλία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και επιλέχθηκε σε αυτή να ακουστεί η μελοποιημένη ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Επιλογή όχι τυχαία όπως επισήμαναν και οι διοργανωτές της, μια και αυτό που έπρεπε να αναδειχτεί ήταν οι πραγματικές κοινωνικές αξίες, «αξίες που αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχή έκβαση του αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά».

Ο Σταύρος Ανυφαντής, πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας, επισήμανε ότι «αγώνας του Συλλόγου είναι συνέχεια των αγώνων που κάναμε όταν ήμασταν νέοι, υπερασπιζόμενοι αξίες και ιδανικά. Ενας αγώνας που είναι επίκαιρος όσο ποτέ, ειδικά μετά τη στάση που τήρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχετικά με κοινότητα του ΚΕΘΕΑ. Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι σιωπηλός, χωρίς φωνές και διαφημίσεις μόνο με έργα και πράξεις».

Για το διέξοδο και την εναλλακτική πραγματικότητα που προσφέρει η τέχνη, μίλησε η Παυλίνα Παμπούδη, γγ της Εταιρίας Συγγραφέων. «Η τέχνη είναι η πολύμορφη, πραγματική, εναλλακτική πραγματικότητα. Μέσα από την ποίηση, τη μουσική εμπλουτίζεις ουσιαστικά την πραγματικότητα», υπογράμμισε, ενώ στη συνέχεια διάβασε μήνυμα του προέδρου Εταιρείας Συγγραφέων Β. Βασιλικού, που τόνισε «η προσέγγιση της τέχνης είναι θεραπευτική».

Οι θεατές χειροκροτούν τους καλλιτέχνες αλλά και τα παιδιά που τα κατάφεραν
Οι θεατές χειροκροτούν τους καλλιτέχνες αλλά και τα παιδιά που τα κατάφεραν
Τη μελοποιημένη ποίηση του Γιάννη Ρίτσου από τους Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Λεοντή και Νίκο Μαμαγκάκη, ερμήνευσαν κορυφαίοι καλλιτέχνες όπως η Νένα Βενετσάνου, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Καλλιόπη Βέττα, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Δώρος Δημοσθένους, απήγγειλε η Εύα Κοταμανίδου και συνόδευε η ορχήστρα του Χρήστου Λεοντή, την οποία και διεύθυνε ο ίδιος.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Φλωρίδης, ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τα ναρκωτικά Μ. Σκουλάκης, η Εθνική Συντονίστρια για τα ναρκωτικά και βουλευτής Αθηνών Μ. Γιαννάκου, εκπρόσωποι της Βουλής, του ΚΕΘΕΑ, της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ