Πέμπτη 23 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κεντρική οδηγία η παρέμβαση Αστυνομίας στα σχολεία

Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση ότι σχεδιάζονται δράσεις της Αστυνομίας πανελλαδικά σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων, όπως προκύπτει από τη γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Πανούση, σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.

Στην Ερώτηση του ΚΚΕ αναφερόταν το έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς, η οποία ενημέρωνε τις διευθύνσεις των σχολείων για δράσεις που προτίθεται να αναλάβει η Αστυνομία σε συνεργασία με αυτές, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος (2015-2019) της Ελληνικής Αστυνομίας». Στο μεταξύ, ανάλογα έγγραφα έφτασαν και σε άλλες διευθύνσεις, με τις αστυνομικές αρχές να ενημερώνουν πως αστυνομικοί έχουν ήδη οριστεί ως «σύνδεσμοι» με τα σχολεία και ζητείται να σταλούν και τα στοιχεία των διευθυντών προς την Αστυνομία, προκειμένου να συνεργαστούν.

Στη γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού, δηλώνεται μεταξύ άλλων πως: «Με προσφάτως εκδοθέν έγγραφο (11-6-2015) του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ άλλων, δόθηκαν οδηγίες στα Τμήματα Ασφαλείας όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, για τον ορισμό αστυνομικού ως "Σημείου Επαφής - Συνδέσμου" με τα σχολεία που υπάγονται στην εδαφική αρμοδιότητα κάθε Τμήματος, τηρώντας παράλληλα και στατιστικά στοιχεία, αναφορικά με τις ενέργειες που θα εκδηλωθούν από τα εν λόγω Τμήματα».

Σημειώνεται, επίσης, από πλευράς υπουργείου πως «σκοπός των προαναγραφόμενων πρωτοβουλιών είναι η διαμόρφωση του επιθυμητού περιβάλλοντος ασφάλειας στη σχολική κοινότητα, για την ακώλυτη άσκηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας (προστασία των διδασκόντων - διδασκομένων και εγκαταστάσεων), μέσω της συνεργασίας εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και των σχολικών μονάδων, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος συντονισμός και να ενισχύεται η αποτελεσματικότητά τους, ιδίως σε προληπτικό - αποτρεπτικό επίπεδο».

Δηλαδή, σε... υπηρεσιακό ύφος, η κυβέρνηση δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ πως τα σχολεία είναι αστυνομική αρμοδιότητα, ότι η προστασία των μαθητών και διδασκόντων περνά από την παρέμβαση της Αστυνομίας, μια παρέμβαση που δεν είναι καινούργια, αλλά σήμερα έρχεται να ενισχυθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ