Σάββατο 25 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα

Σε ύφεση βρίσκονταν χτες τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο και Εύβοια, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στη Ρόδο η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Απόλλωνας. Επιτόπου επιχειρούσαν 43 πυροσβέστες, με 21 οχήματα και 48 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού έκανε ένα ελικόπτερο. Ο Δήμος Ρόδου κάλεσε όσους πολίτες έχουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ να βοηθήσουν στο έργο της Πυροσβεστικής, ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την επέκταση της φωτιάς. Οι φλόγες δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές, έκαψαν, όμως, πυκνό δάσος.

Σε ύφεση ήταν και η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ατταλη Ψαχνών της Εύβοιας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 70 πυροσβέστες, με 22 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Δύο αεροσκάφη έκαναν ρίψη νερού. Στην περιοχή εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Μακρυκάπα, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 200 - 300 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Σημειώνεται ότι ο καπνός παρατηρήθηκε σε βόρεια προάστια της Αττικής.

Εξάλλου, κλιμάκιο της ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, επισκέφτηκε προχτές το χωριό Μακρυκάπα. Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, τον περιφερειάρχη Στερεάς και τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, το δήμαρχο του Δήμου Διρφύων - Μεσαπίων και κατοίκους της περιοχής.

Ο Γιώργος Μαρίνος σε δήλωσή του ανέφερε: «Η πυρκαγιά καίει μεγάλη δασική έκταση γύρω από το χωριό Μακρυκάπα. Οι πυροσβέστες, όπως κάθε φορά, και οι κάτοικοι του χωριού δίνουν σκληρή μάχη. Πρώτα απ' όλα επείγει να ενταθεί η επαγρύπνηση για την προστασία του χωριού,ανθρώπινων ζωών και λαϊκών περιουσιών, να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και να συνεχιστεί η χρησιμοποίηση εναέριων μέσων το ξημέρωμα. Αμεσα επιβάλλεται να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Οπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ έχει έγκαιρα επισημάνει τους κινδύνους για πυρκαγιές στο νομό και έχει σημειώσει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει αφήσει αθωράκιστες μεγάλες δασικές εκτάσεις στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, οξύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική υπηρεσία, διατηρεί τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την παρέμβαση του, με όλα τα μέσα, για να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης και οι δυνάμεις της δασοπροστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ