Τρίτη 28 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΔΟΕΑΠ από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Με συνθήματα όπως «για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν για την πλουτοκρατία» και «δώστε πίσω τα κλεμμένα», συνταξιούχοι και εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας χτες στον ΕΔΟΕΑΠ, με αφορμή τη μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων στους δικαιούχους του Οργανισμού. Καλούν σε νέα κινητοποίηση την Τετάρτη στις 11 π.μ., ώρα που θα συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με το γραμματέα και τον ταμία του ΕΔΟΕΑΠ, πληροφορήθηκε ότι στις αρχές Αυγούστου, ο Οργανισμός θα ανακοινώσει πότε θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις. Ωστόσο, τα μέλη της Διοίκησης δε δεσμεύτηκαν σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά αρκέστηκαν να δηλώσουν πως αυτή «δε θα είναι πολύ αργά». Παρομοίως, δε δεσμεύτηκαν, πέραν των αορίστων υποσχέσεων, ότι το ζήτημα με τη μη καταβολή των συντάξεων δε θα ανακύψει και τους επόμενους μήνες.

Επιστρατεύοντας το περιβόητο, πλέον, «επιχείρημα» της «κοινωνικής ευαισθησίας» (κάνοντας δηλαδή... χάρη σε εργαζόμενους που επί χρόνια καταβάλλουν τις εισφορές τους), είπαν ότι οι επικουρικές συντάξεις καταβλήθηκαν στους ανάπηρους, ενώ έχουν καλυφθεί και τα έξοδα διαφόρων ιατρικών αναγκών των ασφαλισμένων. Αγνωστο είναι αν θα καταβληθούν και οι αμοιβές στο προσωπικού του Οργανισμού για το μήνα Αύγουστο.

Επικαλούμενοι ορισμένες ατασθαλίες εις βάρος του ΕΔΟΕΑΠ από μικρό αριθμό μελών του, περιπτώσεις που αρνούνται να αποκαλύψουν λόγω ...«προσωπικών δεδομένων», προσπαθούν να αποκρύψουν τις τεράστιες και διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων του Οργανισμού, που παρέδωσαν τα αποθεματικά του στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με κορύφωση το κούρεμα των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ μέσω του PSI.

Στην επισήμανση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, ότι και προ τριμήνου, το κύριο Ταμείο Ασφάλισης των δημοσιογράφων, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, παρέδωσε χρήματα των ασφαλισμένων προκειμένου να αποπληρωθούν δόσεις του ΔΝΤ, η απάντηση ήταν πως «τα χρήματα δε δόθηκαν στο ΔΝΤ, αλλά στην ...κυβέρνηση»!

Σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση ασφαλιστικών εισφορών που δεν έχουν καταβληθεί από εργοδότες, επικαλέστηκαν τις πτωχεύσεις διαφόρων εταιρειών, αποφεύγοντας να τοποθετηθούν στην παρατήρηση ότι μπορεί οι εταιρείες να πτώχευσαν, τα αφεντικά τους όμως όχι.

Εν κατακλείδι, τα μέλη της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, επικαλούμενα νομικά και τεχνικά εμπόδια από τους κάθε φορά υπουργούς που «ενημερώνονται» ως προς την «ταυτοποίηση» των οφειλών της εργοδοσίας, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μείνει ο κλάδος ακίνητος, τη στιγμή που απαιτείται γενικός συναγερμός και κινητοποίηση.

«Μνημονιακοί» και τέως «αντιμνημονιακοί» συνδιαχειριστές περιμένουν επίσης την καταστροφή του ΕΔΟΕΑΠ, με την κατάργηση, απ' ότι φαίνεται άμεσα - βάσει της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ - του αγγελιοσήμου (της εργοδοτικής εισφοράς που καταστρατηγείται από τους εργοδότες), δηλώνοντας ότι «αν καταργηθεί, θα το ...μελετήσουμε»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ