Τρίτη 28 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για πεντάμηνα

Παρέμβαση στη διοίκηση του ΟΑΕΔ έκανε χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής σχετικά με εργαζόμενους που απασχολούνται στους δήμους μέσω πεντάμηνων συμβάσεων.

Συγκεκριμένα, ενώ είχαν ειδοποιηθεί να πιάσουν δουλειά τούς καλούν τα γραφεία προσωπικού των δήμων ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν, επειδή δεν έχουν υποτίθεται τα τυπικά προσόντα. Το θέμα προέκυψε καταρχήν με την ειδικότητα των φυλάκων και νυχτοφυλάκων. Αλλά φαίνεται ότι το θέμα θα επεκταθεί σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων και με άλλα 5μηνα.

Στη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ «απαιτήσαμε να δοθεί άμεσα λύση, να δώσει κατεύθυνση και ο ΟΑΕΔ αλλά και το Υπουργείο ώστε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Από τη μεριά του ΟΑΕΔ, ο Διευθυντής του Γραφείου του Διοικητή μάς δήλωσε ότι θα επανεξετάσουν το θέμα και δεσμεύτηκαν ότι θα μας ενημερώσουν.

Στην πραγματικότητα, το θέμα των τυπικών προσόντων δεν είναι η ουσία. Φαίνεται ότι κυβέρνηση και ΟΑΕΔ μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του νέου μνημονίου προσπαθούν να περικόψουν θέσεις και κονδύλια και στο στόχαστρό τους τούτη τη φορά έβαλαν το πενιχρό εισόδημα των χιλιάδων ανέργων που προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο».

Το Συνδικάτο απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση και να προσληφθούν όλοι όσοι ειδοποιήθηκαν να πιάσουν δουλειά. Καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν καμιά διαδικασία αποβολής τους από τα προγράμματα και να δώσουν τη μάχη για το δικαίωμα στην εργασία. Ακόμα καλεί τα Σωματεία στους Δήμους να υπερασπισθούν και να σταθούν εμπράκτως στο πλευρό των συναδέλφων.

Ο «Ριζοσπάστης», μίλησε με μία από τις εργαζόμενες που έτυχαν αυτής της μεταχείρισης. Η γυναίκα, ύστερα από αίτηση που είχε κάνει, ειδοποιήθηκε τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα να καταθέσει τα χαρτιά της, ώστε να προσληφθεί ως νυχτοφύλακας στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Εκανε τα χαρτιά της στις 6 Ιούλη και στις 13 Ιούλη έπιασε δουλειά. Δύο βδομάδες, αργότερα ειδοποιήθηκε από το δήμο να μην ξαναπάει στη δουλειά, γιατί μία από τις προϋποθέσεις για την πρόσληψη είναι να έχει 12 μήνες προϋπηρεσία ως νυχτοφύλακας και αυτή έχει οκτώ μήνες. Οπως αναφέρει η ίδια η απολυμένη, με τον ίδιο τρόπο απολύθηκαν συνολικά οι έξι από τους οκτώ νυχτοφύλακες.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη προκήρυξη θέτει ως προϋπόθεση τους έξι μήνες προϋπηρεσία... Ακόμα πρέπει να επισημανθεί ότι η απολυμένη πριν προσληφθεί ήταν στο ταμείο ανεργίας, το οποίο έχασε λόγω της πρόσληψης και τώρα δεν είναι σίγουρο ότι θα το ξαναπάρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ