Τρίτη 28 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τριμερής για την απόλυση συνδικαλιστή στην «ΑΡΓΩ»

Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, της εργοδοσίας της επιχείρησης «ΑΡΓΩ ΑΕΒΕ» και των εκπροσώπων του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής και της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, έγινε χτες Δευτέρα, με θέμα την απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου, Στράτου Μαυρομμάτη.

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία ξεκαθάρισαν ότι η απόλυση είναι παράνομη και καταχρηστική, διότι αφορά εκλεγμένο συνδικαλιστή και έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι συνδικαλιστής απολύθηκε την προηγούμενη βδομάδα, αμέσως μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε το ΚΕΠΕΚ Παλλήνης για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του εργοστασίου, μετά από αίτημα του Συνδικάτου. Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία σημειώνουν ότι δε θα υποστείλουν τη δράση τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, «πολύ περισσότερο στο να απευθυνόμαστε στο ΣΕΠΕ και στο ΚΕΠΕΚ, ζητώντας την παρέμβασή τους, όταν εμείς το κρίνουμε αναγκαίο και σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λόγο απόλυσης», όπως σημειώνουν.

Στην τριμερή, η εργοδοσία ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δεν ανήκει στον κλάδο της Χημικής Βιομηχανίας, επικαλέστηκε «πλημμελή εκτέλεση» των καθηκόντων του απολυμένου και αναφέρθηκε σε «ρήξη στην εμπιστοσύνη» μεταξύ της εταιρείας και του εργαζόμενου. Κι αυτό όταν τα ίδια τα γεγονότα δείχνουν πως σκοπός της είναι να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στους εργαζομένους.

Από την πλευρά του, το υπουργείο διαπίστωσε το παράνομο της απόλυσης και κάλεσε την εργοδοσία να δεχτεί συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας. Την Πέμπτη έχει οριστεί τριμερής στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Παλλήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ