Τρίτη 28 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Διάγγελμα Μπασάρ αλ Ασαντ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

«Μιλούν για τρομοκρατία, όταν πλήττονται οι ίδιοι, και για επανάσταση, ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα όταν πληττόμαστε εμείς», σημείωσε σε χτεσινό του διάγγελμα ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Ασαντ, καταδικάζοντας τη στάση των χωρών που στηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση και τρομοκράτες τύπου «Ισλαμικό Κράτος». Σε άλλο σημείο συνέχισε: «Ωστόσο, τώρα βλέπουν ότι δεν τους βγαίνουν όπως τα υπολόγιζαν και τα πράγματα στρέφονται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση», επισημαίνοντας - σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συριακού πρακτορείου SANA, ότι ακόμα και αν η Δύση φτάνει να καταδικάζει «τρομοκράτες» μετά από τις επιθέσεις π.χ. και σε ευρωπαϊκές πόλεις, όσο θα ακολουθεί μια πολιτική με δύο σταθμά, όλα θα είναι προσωρινά και η Δαμασκός δε θα μπορεί να (της) δείξει εμπιστοσύνη για το μέλλον.

«Αυτό που θέλουν είναι να κρατήσουν το τέρας υπό έλεγχο και όχι να το εξολοθρεύσουν. Ολες οι στρατιωτικές, πολιτικές και ενημερωτικές εκστρατείες τους είναι στην πραγματικότητα προπέτασμα καπνού και αυτό επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα, όχι από προσωπικές αναλύσεις, καθώς η τρομοκρατία εξαπλώθηκε γεωγραφικά, οι υλικοί της πόροι αυξήθηκαν και το ανθρώπινο δυναμικό της διπλασιάστηκε».

Ο Ασαντ υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του θέλει «να υπάρξει πολιτική διαδικασία (στη χώρα)» αλλά προέχει «η αντιμετώπιση της τρομοκρατία, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική, οικονομία, πολιτισμός, ασφάλεια και ηθική όπου υπάρχει τρομοκρατία».

Μεταξύ άλλων, ο Ασαντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο ρόλο Κίνας - Ρωσίας (και γενικά στους BRICS σύμφωνα με το SANA), που συνέβαλαν ώστε να μη γίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «εργαλείο» «εκφοβισμού των λαών».

Παρά τους επικριτικούς τόνους κατά των υπερασπιστών «τρομοκρατών» τύπου «Ισλαμικό Κράτος» («ΙΚ»), ο Σύρος Πρόεδρος προσπέρασε εντελώς το γεγονός ότι μόλις πριν από μερικά 24ωρα ένα ακόμα κράτος, η Τουρκία, ξεκίνησε βομβαρδισμούς σε συριακά εδάφη, στο όνομα της «αντιμετώπισης» του «ΙΚ» και μάλιστα διατηρώντας μια αυτοτέλεια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της (στην πρώτη φάση τουλάχιστον), δηλαδή έξω από το πλαίσιο του «συνασπισμού» που έχει δημιουργηθεί. Μάλιστα, η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που συστηματικά κρατά υψηλούς τόνους κατά της Δαμασκού και δεν έχει πάψει να ζητά την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ