Τρίτη 28 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Στη Θράκη με το γνωστό «τροπάρι»

Σε Ξάνθη και Κομοτηνή βρέθηκε, Παρασκευή και Σάββατο, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Β. Μπόζκιρ, με αφορμή το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα του πρώην βουλευτή της μουσουλμανικής μειονότητας, Α. Σαδίκ.

Απευθυνόμενος σε μέλη της μειονότητας, τους είπε ότι «είστε η πιο στέρεα και ισχυρή γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Η ενίσχυση αυτής της γέφυρας θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών». Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι σε θέση να ...βοηθήσει, εφόσον κάτι τέτοιο της ζητηθεί.

Σημειωτέον, το πρόγραμμα του Β. Μπόζκιρ περιελάμβανε επισκέψεις στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αλλά και στους μη αναγνωρισμένους από το ελληνικό κράτος «εκλεγμένους μουφτήδες» Κομοτηνής και Ξάνθης, Ι. Σερήφ και Α. Μετέ αντίστοιχα, καθώς και στους καταργημένους μειονοτικούς συλλόγους της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης».

Εφάρμοσε, δηλαδή, κατά γράμμα την πολιτική της τουρκικής αστικής τάξης, τόσο σε σχέση με τη μουσουλμανική μειονότητα, όσο και στη συνέχιση προστριβών με την ελληνική αστική τάξη σε μια σειρά ζητήματα, επιδιώκοντας υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στα πραγματικά ουσιαστικά για τα μονοπώλια ζητήματα, όπως η εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ