Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεκλογική «παράσταση» Πάουντ

Προεκλογική παράσταση με σημαντικές όμως παραδοχές για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδωσε χτες στην έδρα της «Αθήνα 2004» ο υποψήφιος για την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ρίτσαρντ Ντ. Πάουντ (οι εκλογές θα γίνουν στις 16 Ιούλη στη Μόσχα).

Ο Καναδός «αθάνατος», ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν η «αιχμή του δόρατος» όσων αμφισβητούν τη δυνατότητα της Αθήνας να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου (σ.σ. απουσίαζε η Γ. Αγγελοπούλου), ως υμνητής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής, που - όπως είπε - θα διοργανώσουν επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στάση που ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να αποσπάσει ψήφους τόσο από τους δύο Ελληνες - μέλη της ΔΟΕ, όσο και την εύνοια μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που έχουν επενδύσει πολλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και που φαίνεται πως στηρίζουν τον εκλεκτό του Χ. Α. Σάμαρανκ και της... Αθήνας Ζ. Ρογκ. Ο ίδιος παραδέχτηκε αυτήν την επιδίωξή του, αναφερόμενος στις επαφές που είχε με τους δύο Ελληνες «αθανάτους» Λ. Νικολάου και Ν. Φιλάρετο.

Σ' αυτό το πλαίσιο ο Ρ. Πάουντ δήλωσε μεταξύ άλλων: «αν εκλεγώ η πρώτη επίσκεψή μου θα είναι στην Αθήνα», «πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες», «για μένα οι αγώνες της Αθήνας συμβολίζουν την ευγενή άμιλλα, ηθικές αξίες, ειρήνη», «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να διεξαχθούν επιτυχημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες», «να είστε ήσυχοι και βέβαιοι ότι θα πετύχετε», «αν εκλεγώ θα φροντίσω για την επιτυχία των αγώνων».

Εκτός όμως από τις προεκλογικές ανάγκες ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΔΟΕ μίλησε και για το προϊόν που λέγεται Ολυμπιακοί Αγώνες, κάνοντας αρκετές αποκαλύψεις. Ομολόγησε λοιπόν ότι «αυτό που προσπαθούμε να "πουλήσουμε" (σ.σ. ο ίδιος έβαλε εισαγωγικά) είναι η ευγενής άμιλλα». Ταυτόχρονα, ο Ρ. Πάουντ είπε ότι συναντήθηκε με όλους τους εκπροσώπους των εταιριών που έχουν αναδειχτεί μεγάλοι χορηγοί των αγώνων και δήλωσε «σπάνια είδα τον ιδιωτικό τομέα τόσο ενθουσιώδη».

Οσον αφορά την προ μηνών κόντρα του με τη Γ. Αγγελοπούλου, δήλωσε ότι όλα αυτά «είναι περασμένα ξεχασμένα» και σημείωσε πως όσα είχε πει απηχούσαν τις ανησυχίες ανωτάτων στελεχών της ΔΟΕ, φωτογραφίζοντας έτσι τον πρόεδρο της ΔΟΕ Χ. Α. Σάμαρανκ, αλλά και το βασικό του αντίπαλο στην κούρσα της διαδοχής Ζακ Ρογκ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου παρέπεμπε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που διαμόρφωσαν αρνητικό γι' αυτόν κλίμα σε σχέση με την Ολυμπιάδα του 2004.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες προεκλογικές επισκέψεις έχουν πραγματοποιήσει στην Αθήνα άλλοι τρεις υποψήφιοι Ζακ Ρογκ, Κιμ Ουν Γιονγκ και Παλ Σμιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ