Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ
Δυναμική απάντηση στην εντατικοποίηση

Τρίωρη στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη στο Γραφείο Διανομής Αμαρουσίου

Μια τρίωρη στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη του Γραφείου Διανομής και Συναλλαγών των ΕΛΤΑ στο Μαρούσι (από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί) ήταν η δυναμική απάντηση των ταχυδρομικών στην προσπάθεια της διοίκησης του Ταχυδρομείου να επιβάλει εντατικοποίηση της εργασίας.

Την απόφαση για την τρίωρη στάση πήρε το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας, ενώ με απόφαση των εργαζομένων στο Γραφείο, η στάση εργασίας συνοδεύτηκε και από τη συμβολική κατάληψη. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος διαλογής που εφαρμόζει πιλοτικά στο συγκεκριμένο κέντρο η διοίκηση των ΕΛΤΑ. Στόχος αυτού του προγράμματος υποτίθεται ότι είναι η αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στη διαλογή και τη διανομή των ταχυδρομικών επιστολών και δεμάτων. Ομως, στην πραγματικότητα, οι υπεύθυνοι των ΕΛΤΑ επιδιώκουν να «λύσουν» τέτοια προβλήματα μέσω της σκληρής εντατικοποίησης της εργασίας των εργαζόμενων ταχυδρομικών.

Σήμερα το γραφείο Αμαρουσίου λειτουργεί με 28 άτομα προσωπικό, τα οποία καλούνται να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας περιοχής 200.000 κατοίκων. Οι συνεχείς εκκλήσεις του Σωματείου για ενίσχυση της υπηρεσίας μέσω νέων προσλήψεων, πέφτουν διαρκώς στο κενό. Ο Γρ. Τσιχλής μέλος της Επιτροπής των εργαζομένων του Γραφείου Αμαρουσίου, μίλησε στο «Ρ» για τον τεράστιο όγκο δουλιάς που έχουν καθημερινά οι ελάχιστοι υπάλληλοι του γραφείου, ενώ ακόμη πρόσθεσε ότι ο αριθμός του προσωπικού είναι τόσο μικρός που υπάρχει μεγάλη δυσκολία να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το πιλοτικό πρόγραμμα δε σέβεται στοιχειώδεις κατακτήσεις των εργαζομένων όπως τα ωράρια εργασίας, ενώ δεν κατοχυρώνει ούτε την πληρωμή της υπερωριακής εργασίας. Ακόμη, κατήγγειλαν στο «Ρ» ότι ο προϊστάμενος του γραφείου, μεταφέροντας τα λόγια του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ Π. Κυριακόπουλου, απάντησε με απειλές για απολύσεις και εκβιασμούς, στην προσπάθεια να καμφθεί η αγωνιστική τους συσπείρωση.

Οπως δήλωσε στον «Ρ» ο Βασίλης Βήτος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρομικών Αθήνας, η χτεσινή κινητοποίηση ήταν μια πρώτη δυναμική απάντηση στην εντατικοποίηση της εργασίας, στη γενικότερη πολιτική απαξίωσης των ΕΛΤΑ που έχει στόχο το πέρασμα αρμοδιοτήτων σε θυγατρικές εταιρίες και από εκεί σε ιδιώτες, αλλά και στη γενικότερη τρομοκρατία που εφαρμόζεται σε βάρος των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδρούν στην εντατικοποίηση της δουλειάς (2014-11-26 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο οι ταχυδρόμοι (2011-09-07 00:00:00.0)
Επιμένει στην εκποίησή τους η κυβέρνηση (2002-02-27 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα (2000-09-12 00:00:00.0)
Τα ΕΛΤΑ βουλιάζουν, η κυβέρνηση "σχεδιάζει" (1997-10-31 00:00:00.0)
Τα ΕΛΤΑ βουλιάζουν, η κυβέρνηση "σχεδιάζει" (1997-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ