Κυριακή 1 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκτός των «τειχών»
«Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου»

«Ορέστεια» από το Εθνικό Θέατρο
«Ορέστεια» από το Εθνικό Θέατρο
Η αυλαία για τις «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου», στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει (4/7) με το έργο «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά. Ακολουθούν το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (11 - 13/7) με το έργο των Γιαλαμά-Πρετεντέρη «Μιας πεντάρας νιάτα», η Commedia (17-21/7) με τον «Μικρό Ηρωα», η «Οδός Ευκαιρίας» του Γιώργου Λαζαρίδη, από τον θίασο Θεατρικοί Διάλογοι (25-27/7), «Το κορίτσι από την Ανδρο» του Τερέντιου (30-31/7) από το Θεατρικό Σανίδι, «Ο κουμπωμένος» από τον θίασο ΕΘΒΕ Μαίωτρον (17-18/8), ο «Δον Κιχώτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας (22-24/8), «Μπερνάντα Αλμπα» από τη Σύγχρονη Σκηνή ΜΚΕ (27-28/8), «Ο πειρασμός» από τα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Βέροιας (29-31/8) και «Αλέξης Ζορμπάς» από το Θέατρο Μεσογείου (6-7/9).

44ο Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου

Με τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αριστοφάνης», στις 8 και 9 του Ιούλη ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 44ου Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Θύμιου Καρακατσάνη. Ακολουθούν: «Ορέστεια» του Αισχύλου από το Εθνικό (13/7). Συναυλία Γιώργου Νταλάρα (16/7). «Εκάβη - Κύκλωπας» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ (20/7). «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το «Σύγχρονο θέατρο» (27/7). Ο Αύγουστος ξεκινάει με συναυλία Σταμάτη Σπανουδάκη (3/8). Ακολουθούν: «Ιππής» του Αριστοφάνη από τη «Θεατρική Διαδρομή» (10/8). «Βάκχες» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας (17/8). «Σωκράτης... φωτιά και αέρας» από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας (25/8). «Ομήρου Οδύσσεια» από την Παιδική Σκηνή του Εθνικού (31/8).

Κ. Καζάκος - Δ. Μπεμπεδέλη στην παράσταση του ΚΘΒΕ «Εκάβη - Κύκλωπας»
Κ. Καζάκος - Δ. Μπεμπεδέλη στην παράσταση του ΚΘΒΕ «Εκάβη - Κύκλωπας»
Το φεστιβάλ κλείνει με δύο ακόμη εκδηλώσεις μέσα στο Σεπτέμβρη: Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο παρουσιάζουν στις 3/9 το Κοντσέρτο Χορωδίας Δασκάλων Νυρεμβέργης, ενώ στις 6/9 θα δοθεί συναυλία της Μεικτής Ορχήστρας Νέων Μουσικής Σχολής Tuebingen και Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Φεστιβάλ Ολύμπου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Συναυλίες της Νάνας Μούσχουρη (8/7) και του Γιώργου Νταλάρα (14/7), Συνέδριο Απόδημων Πιεριέων (19/7), η κωμωδία «Ιππής» του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Διαδρομή (21/7), συναυλία του συγκροτήματος Big Jazz Band από την ΠΓΔΜ (22/7), η λαϊκή όπερα του Μίκη Θεοδωράκη «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» (28/7), το έργο «Ηρακλής μαινόμενος» του Ευριπίδη από το Θέατρο Αττις (29/7), συναυλία ροκ μουσικής «Ξανά μανά» (29/7), το θεατρικό «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά από το Θέατρο Μεταξουργείο (3/8), η συναυλία «Μεσόγειος η θάλασσα της αγάπης και της φιλίας» (4/8), το συγκρότημα Trio Shadaj από τη Μόσχα (5/8), η συναυλία του κουαρτέτου «Tangology» από τη Βιέννη (11/8), η συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου με το συγκρότημα «Ανεμος» (11/8), αρχαιολογικές ομιλίες στο Δίον (12/8), οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο (18/8), το Εργαστήρι Ανατολικής Μακεδονίας (19/8), η παράσταση «Εκάβη-Κύκλωπας» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ (25/8) και, τέλος, η τριλογία του Αισχύλου «Ορέστεια» από το Εθνικό Θέατρο (1/9).

Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

«Βάκχες» από το Θεσσαλικό Θέατρο
«Βάκχες» από το Θεσσαλικό Θέατρο
Την έναρξη έκανε η διάσημη σοπράνο Dame Kiri Te Kanawa με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (30/6). Ακολουθούν: Φλαμένκο από την Ισπανίδα χορεύτρια Cristina Hoyos (7/7), συναυλία του Γιάννη Κότσιρα (14/7), «Ραϊμόντα» του Γκλαζουνόφ από το διάσημο Ρώσο χορευτή Ιγκορ Ζελένσκι και το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (21/7), συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Αλκίνοου Ιωαννίδη (24/7), συναυλία των Δ. Τσακνή και Λ. Μαχαιρίτσα (28/7), «Βάκχες» του Ευριπίδη από το «Θεσσαλικό» (1/8), «Ιππής» του Αριστοφάνη με τους Τάσο Χαλκιά και Γιώργο Παρτσαλάκη σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα (4/8), «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη (11/8), συναυλία Χάρις Αλεξίου (18/8), «Οι Απάχηδες των Αθηνών» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (25/8), «Carmina Burana» του Καρλ Ορφ από τη Θερινή Οπερα της Γερμανίας (31/8, 1 και 2/9).

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Ρωμαϊκό Ωδείο: Συναυλία fados με την MISIA και συμμετοχή Ορχήστρας βιρτουόζων Πορτογάλων μουσικών (1/7). «Αρχαία Υδραυλις», παρουσίαση, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών (2/7). Θέατρο «Αττις», «Αμλετ μια μαθητεία» με την Alan Demitova (4/7). Θέατρο «Αττις» «Ηρακλής μαινόμενος» (6/7). Θεσσαλικό Θέατρο: Ευριπίδη «Βάκχες» (9-10/7). Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής «Ο Ηλιος της Νύχτας» με τον Διονύση Σαββόπουλο και τη Νατάσα Φλουρή (11/7). Συναυλία με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη (19/7). Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Εκφραση»: Σοφοκλή «Ηλέκτρα» (20/7). Συναυλία των αδελφών Κατσιμίχα (22/7). Αφιέρωμα στην Κύπρο, συναυλία με την Κωνσταντίνα (23/7). Συναυλία της Ορχήστρας Πατρών. «Εισαγωγές και άριες από όπερες εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα» (25/7). Εταιρεία Θεάτρου «Κομέντια»: «Μικρός Ηρωας» (26-27/7). Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «Αριστοφάνης»: «Νεφέλες» με τον Θύμιο Καρακατσάνη (30-31/7). Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου: «Επτά επί Θήβαις» Αισχύλου (20-21/8). Αμφιθέατρο Σπ. Ευαγγελάτου: «Μήδεια» Ευριπίδη (27/8). Συναυλία με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων. Συμμετέχει ο Πέτρος Γαϊτάνος (29/8). Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»: «Πλούτος» Αριστοφάνη (30-31/8). «Απλό Θέατρο»: «Τρωάδες» Ευριπίδη (3/9).

Στις Σταφιδαποθήκες Μπάρρυ «Κέντρο Τεχνών»: Εκθεση με θέμα: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΙ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ», σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (2/7).

Αίθουσα Σεμιναρίων Π. Δ. Νοσοκομείου: Σεμινάριο από την Alan Demitova «Από την Ηλέκτρα στον Αμλετ» (3/7, ώρα 10.00-14.00). Σεμινάριο από το Θεόδωρο Τερζόπουλο «Φωνή και σώμα στο Αρχαίο Ελληνικό Δράμα» (5/7, ώρα 10.00-14.00).

Θέατρο Κάστρου: ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: «Ορέστης» (11-17/7). «Συμπόσιο πάνω στο Αρχαίο Ελληνικό Δράμα». Ευριπίδη «Τρωάδες», «Ανάλυση-Ενημέρωση» σε συνεργασία με το FUNTATENEO FESTIVAL CARACAS και του Θεάτρου "Επί τάπητος" (17-18/7). Θεατροκίνηση. Χορόδραμα «Τρωάδες» βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ευριπίδη (5-7/9). Συναυλία με «Ξύλινα Σπαθιά» - «Ενδελέχεια» (14/9).

Κινηματογράφος ΑΕΛΛΩ: «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Μ. Κακογιάννη (23/8). «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Γ. Τζαβέλλα (24/8). «Ιφιγένεια» σε σκηνοθεσία Μ. Κακογιάννη (25/8). «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Pier Paolo Pasolini (26/8).

Φεστιβάλ Τρίπολης

1/7: «Κωμωδία δρόμου με πλάνες και όνειρα» από το Θέατρο Δρόμου, στη Μεγαλόπολη. 2/7: «Η τρέλα της ημέρας», θέατρο για παιδιά σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά από το Θέατρο Δρόμου, στην Πλατεία Αρεως στις 18.00. 2/7: «Ηρακλής μαινόμενος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου από το Θέατρο «Αττις», στο Θέατρο Αλσους στις 21.30. 3/7: «Στριπ Τιζ» του Σλάβομιρ Μρόζεκ, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά από το Θέατρο Δρόμου, στην Πλατεία Αρεως. 4/7: «Ντουέτο με έναν» του Καρλ Βάλεντιν, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά από το Θέατρο Δρόμου, στην Τεγέα. 5/7: «Ντουέτο με έναν» του Καρλ Βάλεντιν, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά από το Θέατρο Δρόμου, στην Πλατεία Αρεως. 6/7: «Η πριγκίπισσα Τίτο κι εγώ» της Κλαίρης Μητσοτάκη, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη από το Θέατρο του Λόγου, στο Θέατρο Αλσους. 10/7: «Γελώντας άγρια» του Christopher Durang, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαριά από τη Θεατρική Ομάδα «Οι Χρυσοθήρες», στο Θέατρο Αλσος. 12/7: «Ο Διθύραμβος του Ρόδου» του Αγγελου Σικελιανού, σε σκηνοθεσία Πέτρου Αυγερινού από το Θέατρο Εντός, στο Θέατρο Αλσους. 14/7: «Περιγραφή εικόνας» του Χάινερ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Ευρύκλειας Σωφρονιάδου από το Θέατρο Τεχνόραμα, στο Θέατρο Αλσους. 15/7: «Ο φύλακας των χαλικιών» της Sylvie Montlahuc, σε σκηνοθεσία Μαρίας Φραγκή από το Εργαστήρι Θεατρικής Ερευνας και Τέχνης, στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας, στις 20.00. 16/7 «Εξοδος» του Γιώργου Μανιώτη, στο Θέατρο Αλσους. 18/7: «Ο πανηγυρικός» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Εφης Σαντοριναίου από την Ομάδα Πράξις, στο Θέατρο Αλσους. 20/7: «Μηχανή-Αμλετ» του Χάινερ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή από το Θέατρο Σημείο, στο Θέατρο Αλσους. 21/7: «Προμηθέας», σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά, από το Θέατρο Δρόμου, στην Πλατεία Αρεως. 22/7: «Προμηθέας», σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά, από το Θέατρο Δρόμου, στην Πλατεία Αρεως. 23/7: «Ζορζ Νταντέν, η κωμωδία του κερατά» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Ηλία Φραγκάκη από το Σχολείον της Νυκτός, στο Θέατρο Αλσους. 24/7: «Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας» του Γιώργου Θεοτοκά, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Δάλκου, από τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. 25/7: «Λίγο απ' όλα» του Αντώνη Μόλλα, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώτη από το Θέατρο Σφενδόνη. 29/7: «Το όνειρο ενός γελοίου ανθρωπάκου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι από το Δραματικό Θέατρο της Ρ. Πατεράκη.

2ο Φεστιβάλ Δήμου Αστυπάλαιας

Ακολουθούν: Παράσταση της Σχολής Θεάτρου του Δήμου Αγ. Βαρβάρας με τις «Εκκλησιάζουσες» (2/7) και συναυλίες: Του Παντελή Θαλασσινού (4/7), της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώργο Ανδρέου (8/7), των Νίκου Πορτοκάλογλου και Κώστα Λειβαδά (14/7), του Μπάμπη Τσέρτου (17/7). Στις 22/7 το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αστυπάλαιας. 1/8 συναυλία Γιάννη Κότσιρα. Το Φεστιβάλ κλείνει με συναυλία (10/8) του Κώστα Θωμαΐδη (στο πιάνο ο Γ. Ανδρέου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ