Σάββατο 1 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ
Μεταφέρονται για έρευνα στην Τουλούζη

ΠΑΡΙΣΙ.--

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν πριν μερικά 24ωρα στο νησί Ρεουνιόν ανατολικά της Μαδαγασκάρης και πιθανολογείται ότι συνδέονται με το «Μπόινγκ 777» των Μαλαισιανών αερογραμμών που αγνοείται από τις 8 Μάρτη του 2014.

Πρόκειται για αντικείμενο που πιθανολογείται ως τμήμα φτερού αεροπλάνου, το οποίο εντόπισε ένας εργαζόμενος σε περιβαλλοντική υπηρεσία και το έβγαλε στην ακτή. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά», ο 46χρονος άντρας βρήκε στην ίδια περιοχή, 2,5 μέτρα από το σημείο που είδε το αντικείμενο και μια βαλίτσα «σε πολύ άσχημη κατάσταση». Επίσης, στο αντικείμενο είχαν κολλήσει διάφορα κοχύλια κάτι που πιθανώς σημαίνει ότι αυτό βρισκόταν στη θάλασσα για πολύ καιρό.

Οι έρευνες θα γίνουν στην Τουλούζη καθώς το νησί ανήκει στη Γαλλία και στη συγκεκριμένη περιοχή εδρεύει η υπηρεσία που ασχολείται με τη διερεύνηση τέτοιων «αεροπορικών περιστατικών».

Οι αρχές της Μαλαισίας, της Γαλλίας και της Αυστραλίας δηλώνουν ότι τίποτα δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα, ωστόσο πολλοί αναλυτές ήδη υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για συντρίμμια της συγκεκριμένης πτήσης, αφού είναι η μοναδική της οποίας έχουν αγνοηθεί τα ίχνη στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη την τελευταία 20ετία.

Θυμίζουμε ότι η πτήση ΜΗ370 αναχώρησε στις 8 Μάρτη 2014 από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση την κινεζική πρωτεύουσα Πεκίνο. Μετέφερε 227 επιβάτες (στην πλειοψηφία τους Κινέζοι, αρκετοί Μαλαισιανοί και Αυστραλοί) και 12μελές πλήρωμα. Τα ίχνη του χάθηκαν μυστηριωδώς από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ