Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχωρεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλος

Από την προσεχή Δευτέρα προσωρινά καθήκοντα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα ασκεί ο αρχαιότερος των αντεισαγγελέων Π. Ζαβολέας, μέχρι να οριστεί νέος εισαγγελέας από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς αποχωρεί ο Π. Δημόπουλος, λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου ηλικίας (67ο έτος).

Στο μεταξύ, η Ενωση Εισαγγελέων οργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του Π. Δημόπουλου και άλλων 14 επίσης αποχωρούντων εισαγγελικών λειτουργών. Ειδικότερα, η εκδήλωση αφορούσε τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Δ. Δωρή, Σ. Γυπαράκη, Χ. Αναστασόπουλου και Δ. Σιδέρη, τους εισαγγελείς εφετών Α. Βασιλακάκη, Θ. Ζιάμου, Γ. Σάμιτα, Α. Δαδούκη, καθώς και τους αντεισαγγελείς εφετών Κ. Παπαγιάννη, Δ. Κοσματόπουλο, Α. Μπράμη, Θ. Καράτσαλου, Β. Παπαλεξίου και Γ. Πισινάκη.

Ο Π. Δημόπουλος αποχωρεί ύστερα από πέντε χρόνια στο θώκο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με σημαντικές προτάσεις, όπως τις γερμανικές επανορθώσεις, τα πανωτόκια, τις απαλλοτριώσεις κλπ., ενώ στα αρνητικά του είναι η εισήγηση για την παραγραφή των λεγόμενων αδικημάτων των αγροτών. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η επίτομη εργασία του «η Εισαγγελία», στην οποία αναπτύσσεται η εμφάνιση και εξέλιξη του θεσμού της Εισαγγελίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος, ο πρόεδρος και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας, Ε. Κρουσταλλάκης, Χ. Μυρσινιάς αντιστοίχως και άλλοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Π. Δημόπουλος πήρε το λόγο για να ανακοινώσει ότι εκχωρεί τα δικαιώματα του έργου του «Εισαγγελία» στην Ενωση Εισαγγελέων, με την παράκληση να επανεκδίδεται με αυτά και να εμπλουτίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ