Κυριακή 1 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
ΜΕΤΩΠΟ στην πορεία των αγώνων

Σε σένα, συντρόφισσα και σύντροφε, ανήκει, πέρα από τις ώριμες συνθήκες, η υλοποίηση του λαϊκού Μετώπου, το περιεχόμενο, την κατεύθυνση και τα όρια του οποίου προσδιόρισε με σαφήνεια η σ. Αλέκα Παπαρήγα, στην τεράστια σε όγκο και παλμό, συγκέντρωση της Καλλιθέας. Με βάση τις αποφάσεις του Κόμματος και τη δυναμική που αναπτύσσεται στους καθημερινούς αγώνες και τις μακροπρόθεσμες επιδιώξεις.

Με την πρωτοπορία του Κόμματος, με τη σταθερή ταξική κατεύθυνση των αγώνων του, με την ιστορική συνέχεια και τη δική σου προσπάθεια, συντρόφισσα και σύντροφε, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τις επιμέρους συσπειρώσεις που οδηγούν σ' ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό Μέτωπο πάλης.

Για ν' ανοίξει το Μέτωπο αυτό, χρειάζεται να ανοιχτείς στην κοινωνία, να πείσεις για υπαρκτά κοινά προβλήματα που δημιουργεί η παγκοσμιοποιημένη επίθεση του καπιταλισμού. Να μεταφέρεις την πείρα σου, να αναζητήσεις και να αξιοποιήσεις τη συμβολή όλων εκείνων που συμπάσχουν κάτω από τη θηριωδία της «νέας τάξης» της ΝΑΤΟικής βίας και της ΕΥΡΩ-ΟΝΕ απάτης.

Συσπειρώσεις με κοινωνικές ομάδες, φορείς και πρόσωπα που οδηγούν στην ευρύτερη συγκρότηση του Μετώπου που διαμορφώνεται με τη δική μας ενεργητική συμβολή, στην πορεία των αγώνων που δε λειτουργούν για την εκτόνωση, τον ευνουχισμό και την άμβλυνση, αλλά για την ανάπτυξη της κοινωνικής και της ταξικής συνείδησης, για την πάλη και τη διεκδίκηση.

Σε άλλους ανήκουν οι σύγχρονοι Μεσσίες του νεοφιλελεύθερου «εκσυγχρονισμού» που αλληλομάχονται για τη διανομή των ιματίων της εξουσίας, βεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι θα εξαντλήσουν τα όρια της «λαϊκής εντολής».

Αυτές οι λαϊκές δυνάμεις, που τις επικαλούνται, δεν είναι «άνωθεν» ταγμένες για να υπηρετούν την πολυσυλλεκτικότητα της ιδιοτέλειάς τους. Σ' αυτές τις λαϊκές δυνάμεις ανήκουν ο φίλος, ο γείτονας, ο συγγενής - που μπορούν και πρέπει να βρεθούν μαζί μας, στην πορεία των αγώνων, αντί για την «αειφόρο» εξάρτησή τους από τα συμφέροντα των μεγάλων και των μικρότερων αφεντικών που τους εκμεταλλεύονται.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ