Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αχαρνής» ξανά στην Επίδαυρο

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε συνεργασία με την εταιρεία «Φιλοθέατον» αποφάσισαν να παρουσιάσουν σε επανάληψη την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής»,την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (μετά την ακύρωση της παράστασης «Νεφέλες» που είχε προγραμματιστεί γι' αυτές τις ημερομηνίες).

Οι «Αχαρνής» παρουσιάστηκαν αρχικά στις 10 και 11 Ιούλη - μέσα σε πολύ δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες - με αποτέλεσμα αρκετοί θεατές να μην καταφέρουν να μεταβούν στην Επίδαυρο. Θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν τώρα και μάλιστα με νέες, χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων - 15 ευρώ ενιαία τιμή στο κάτω διάζωμα και 10 ευρώ στο άνω διάζωμα - έτσι ώστε να καταστεί πιο εφικτή η προσέλευση του κόσμου. Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά, για να διευκολυνθούν και οι ξενόγλωσσοι θεατές.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Αρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Εύα Νάθενα. Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος. Χορογραφία: Αγγελική Τρομπούκη. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Παίζουν επίσης: Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ