Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για το νέο «ατύχημα» στο ορυχείο της Μαυροπηγής

Η αύξηση των εργολαβιών και του δουλεμπορίου στη ΔΕΗ, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, την οποία πιστά υπηρέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι η βασική αιτία για τα εργατικά «ατυχήματα» που πληθαίνουν.

Αυτό καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα που έγινε τη Δευτέρα στο ορυχείο της Μαυροπηγής. Θυμίζουμε ότι ο οδηγός φορτηγού άφησε την καρότσα του σηκωμένη και συγκρούστηκε σε υπερυψωμένη κεφαλή ταινιόδρομου (Τ/Δ 17), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το ΣΕΕΕΝ, με ανακοίνωσή του, αναδεικνύει το άθλιο καθεστώς που επικρατεί στις εργολαβίες μεταφοράς υλικών, και απαντά σε όλους αυτούς που με μεγάλη ευκολία ρίχνουν το βάρος για τα εργατικά ατυχήματα στους εργαζόμενους.

Αναλυτικά αναφέρει: «Σαφώς και ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει ρόλο. Είναι όμως γνωστό ότι ο καθημερινός αγώνας του κάθε οδηγού φορτηγών είναι να βγάλει έστω και ένα δρομολόγιο επιπλέον, με 10ωρα και 12ωρα. Στην προσπάθειά του αυτή δεν κινδυνεύει μόνο η δική του ζωή, αλλά και όλων των άλλων εργαζομένων που κινούνται γύρω του.

Οπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι από τους οδηγούς φορτηγών είναι για μήνες απλήρωτοι, πολλοί από τους οποίους είναι ιδιοκτήτες φορτηγών με μεγάλα χρέη σε τράπεζες. Αυτά τα ζητήματα δημιουργούν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα, που μπορούν να αποσπάσουν τη μεγάλη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύει ο εργαζόμενος σε κάθε κίνησή του, για τη δική του ασφάλεια και των γύρω του.

Μπορεί η εργοδοσία να κλίνει σε όλους τις πτώσεις το ζήτημα της ασφάλειας, όμως κακά τα ψέματα, πάνω απ' όλα είναι τα κέρδη των αφεντικών και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ