Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια είναι του «Μπόινγκ»

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.--

Τηλεοπτικό διάγγελμα, με το οποίο ανακοίνωσε ότι «μια διεθνής ομάδα ειδικών έχει επιβεβαιώσει ότι τα συντρίμμια αεροπλάνου που βρέθηκαν στο νησί Ρεουνιόν είναι πράγματι από την πτήση MH370» έκανε αργά χτες το βράδυ, τοπική ώρα, ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός, Ναζίμπ Ραζάκ.

Ο Ραζάκ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει δεσμευτεί να κάνει οτιδήποτε μπορεί με κάθε μέσο για να βρεθεί η αλήθεια ως προς το τι έγινε». Δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Είχαν προηγηθεί οι έρευνες των συντριμμιών που είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη βδομάδα στο νησί Ρεουνιόν (γαλλική κτήση ανατολικά της Μαδαγασκάρης) στο δυτικό Ινδικό Ωκεανό. Τα συντρίμμια οδηγήθηκαν για μελέτη σε ειδικό κέντρο στην Τουλούζη, από όπου - σύμφωνα με τη «Φιγκαρό» - οι εμπειρογνώμονες αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι, μετά από μήνες ερευνών που απέβησαν άκαρπες, αφού δε βρέθηκε το παραμικρό ίχνος του αεροπλάνου, ο Ραζάκ ανακοίνωσε με βεβαιότητα ότι οι μαλαισιανές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το αεροπλάνο συνετρίβη, χωρίς ωστόσο να δώσει εξηγήσεις ή άλλα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε αυτό το συμπέρασμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ