Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
«Πορευόμαστε στο πλαίσιο της ΕΕ»

Αλλη μια παρέμβαση στήριξης της επιλογής της αστικής τάξης για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνης καθώς και στο «δυτικό» ευρωατλαντικό πλαίσιο πραγματοποίησε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος .

Σε συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με Αμερικανούς φοιτητές είπε, μεταξύ άλλων: «Πορευόμαστε με όλους τους Λαούς της Δύσης και ιδίως πορευόμαστε στο πλαίσιο της ΕΕ και του στενού πυρήνα της Ευρωζώνης. Θεωρούμε ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει κράτος - μέλος της ΕΕ (...) Θεωρούμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΕ, όχι μόνο γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε ως Ελλάδα έξω από τον χώρο της ΕΕ, αλλά γιατί δεν είναι νοητή η ίδια η ΕΕ, η ίδια η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, χωρίς την Ελλάδα».

Ενώ αναφερόμενος εμμέσως στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή σημείωσε: «Θα αγωνισθούμε μαζί - και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μια μεγάλη δύναμη - ώστε όλα αυτά που τρομάζουν τον κόσμο και υπονομεύουν τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στον κόσμο, να πάψουν να υπάρχουν το συντομότερο δυνατό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ