Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Φονική έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Σκοτώθηκαν τρεις, ένας τραυματίστηκε σοβαρά

ΠΡΑΓΑ.--

Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη μεθανίου που σημειώθηκε αργά προχτές το βράδυ σε ανθρακωρυχείο στην Τσεχία, στην περιοχή της βόρειας Μοραβίας. Η έκρηξη σημειώθηκε στο ορυχείο του Ντάρκο, της εταιρείας OKD, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Καρβινά, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας.

Οι τρεις νεκροί εργάτες ήταν 32, 38 και 39 ετών, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα σωστικά συνεργεία και τη διοίκηση της εταιρείας. Δύο ακόμα εργάτες τραυματίστηκαν. Ο ένας από αυτούς, ένας 37χρονος, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού φέρει εγκαύματα στο κεφάλι του και συνολικά σε περισσότερο από το μισό του κορμί.

Οι αιτίες της έκρηξης δεν έγιναν γνωστές. Δε δόθηκαν στοιχεία για τις συνθήκες στις οποίες δούλευαν οι εργάτες, ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η έκρηξη έγινε γύρω στις 9.30 μ.μ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Czech Journal», η OKD αποτελεί τον μοναδικό παραγωγό λιθάνθρακα στην Τσεχία, με την ετήσια παραγωγή να κυμαίνεται μεταξύ 8 και 9 εκατομμυρίων τόνων. Συνολικά η εταιρεία διαχειρίζεται τέσσερα ορυχεία. Το είδος του άνθρακα που εξορύσσει η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιείται, εκτός από καύσιμο, στη χημική βιομηχανία αλλά και άλλους κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ