Σάββατο 8 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του σ. Νίκου Μακρόπουλου

Τον σύντροφο Νίκο Μακρόπουλο αποχαιρέτησαν σε κλίμα συγκίνησης στο νεκροταφείο Χαλανδρίου η οικογένειά του, οι σύντροφοι και συναγωνιστές του, οι φίλοι του.

Στην κηδεία παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΠ της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με επικεφαλής τον Γραμματέα και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστα Παρασκευά.

Αποχαιρετώντας τον Νίκο Μακρόπουλο εκ μέρους της ΤΕ Κατασκευών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, ανέφερε:

«Με βαθιά θλίψη σε αποχαιρετάμε σήμερα σύντροφε Νίκο. Δεν θα ξεχάσουμε έναν αγωνιστή που στρατεύτηκε απ΄τα νεανικά του χρόνια στη μεγάλη υπόθεση της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και ακολούθησε αυτό το δρόμο σταθερά, με συνέπεια, ως το τέλος της ζωής του.

Ο Νίκος ανταποκρίθηκε με συνέπεια σε όλες τις υπεύθυνες αποστολές και χρεώσεις που του ανέθεσε το Κόμμα για δεκαετίες. Διετέλεσε μέλος της Τομεακής Επιτροπής Κατασκευών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής. Εκλέχτηκε ως εκπρόσωπος της "Πανεπιστημονικής" στην Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στο ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας επανειλημμένα. Μπήκε μπροστά για να συγκροτηθεί και να διευρυνθεί η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών και είχε συμβολή στη "Λαϊκή Συσπείρωση" του Δήμου του στο Χαλάνδρι.

Στήριξε το ΚΚΕ σε κάθε κρίσιμη στιγμή και καμπή. Γύρισε την πλάτη στον εύκολο δρόμο του ατομικού βολέματος, παρότι είχε αυτή τη δυνατότητα. Με την ίδια αγωνιστική στάση αντιμετώπισε κάθε προσωπική δυσκολία με αποκορύφωμα τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του.

Η Τομεακή Επιτροπή Κατασκευών και η ΚΟΒ Μηχανικών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη βεβαιότητα ότι οι κόρες του θα ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα ενός τόσο αξιόλογου πατέρα.

Σύντροφε Νίκο,

Ολοι εμείς οι σύντροφοι, οι συναγωνιστές και οι φίλοι σου που βαδίσαμε μαζί σου στο δρόμο του αγώνα είμαστε περήφανοι για τη στάση σου. Λυπούμαστε που φεύγεις τόσο νέος, ενώ θα μπορούσες πολλά ακόμα να προσφέρεις. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε αποφασιστικά στον ίδιο δρόμο, για να καταργηθεί η εκμετάλλευση, για να πάρει η εργατική τάξη, ο λαός την εξουσία. Αντίο, σύντροφε».

Στην κηδεία παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Γιάννης Κυριακόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη του οργάνου.

Στον αποχαιρετισμό εκ μέρους του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΣΠΜΕ Βασίλης Μπαρδάκης αναφέρθηκε στον ακέραιο χαρακτήρα του Νίκου Μακρόπουλου, στην επιστημονική του συμβολή και στη σταθερή ανυποχώρητη πολιτική του στάση, καθόλη την πολύχρονη συμμετοχή του ως εκπροσώπου της «Πανεπιστημονικής» στο ΔΣ του Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ