Τρίτη 11 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΚΑ - ΚΕΠΑ
Βάζουν στο στόχαστρο και τα παιδιά με νοητική υστέρηση

Μία ακόμα σοβαρή καταγγελία από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Από κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ ενάντια στο «σφαγείο» των ΚΕΠΑ
Από κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ ενάντια στο «σφαγείο» των ΚΕΠΑ
Ενα ακόμα κρούσμα βαρβαρότητας από την κυβέρνηση, το ΙΚΑ και τα «σφαγεία» των ΚΕΠΑ αποκαλύπτει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), καταγγέλλοντας ότι «η διοίκηση του ΙΚΑ συνεχίζει να προκαλεί με την κάλυψη της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας».

Η ΣΕΑΑΝ υπενθυμίζει ότι επανειλημμένα έχει καταγγείλει και έχει κινητοποιηθεί για τη «σφαγή» που γίνεται, ιδιαίτερα παιδιών με νοητική υστέρηση, με τις αποφάσεις των ΚΕΠΑ. Μάλιστα, είχε δώσει στη δημοσιότητα και μια σειρά από περιπτώσεις, τις οποίες κατέθεσε και στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, την Τρίτη 28 Ιούλη.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η ΣΕΑΑΝ, ως απάντηση σ' αυτές τις τεκμηριωμένες καταγγελίες, της κοινοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες έγγραφο, με το οποίο «ενημέρωνε η ειδική διεύθυνση του ΙΚΑ ότι έγινε έλεγχος από τη δευτεροβάθμια επιτροπή των ΚΕΠΑ του ιατρικού φακέλου του Δ. Π., παιδιού με νοητική υστέρηση από την Κόρινθο και ευρέθηκε με "ήπια νοητική υστέρηση και με ποσοστό αναπηρίας 35%", όσο έχει δώσει και η πρωτοβάθμια επιτροπή».

Αρα, ικανός προς εργασία!! Και γι' αυτό, σύμφωνα με το ΙΚΑ, καλώς του κόπηκε το επίδομα και έμεινε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η ΣΕΑΑΝ αναφέρει: «Συγχαρητήρια! Εκτός όλων των αρτιμελών, των δεκάδων χιλιάδων αναπήρων που τα έχουν 400, τώρα το "αριστερό" τρίτο μνημόνιο θα εξασφαλίσει δουλειά και στα χιλιάδες παιδιά με νοητική υστέρηση τη στιγμή που η ανεργία στους ικανούς προς εργασία αναπήρους, αγγίζει το 98%!!! Αφού οι "Αγιοι" των ΚΕΠΑ εξαφάνισαν τις αναπηρίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, "ω του θαύματος", εξαφάνισε και την ανεργία!

Τώρα, όσον αφορά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εντάξει, το καταλαβαίνουμε, όποιος έχει να πληρώσει καλώς! Οι άλλοι στον Καιάδα, αφού δεν μπορούν να συμβάλουν στην κίνηση της "θεάς" αγοράς, στη στήριξη των κερδών των ...εχόντων ανάγκη ιδιαίτερης στήριξης φαρμακοβιομηχάνων. Προστατευόμενα παιδιά της "Αγίας οικογένειας" της ΕΕ.

Οσο για συντάξεις στους σακατεμένους από τη δουλειά εργάτες και επιδόματα σε αναπήρους και χρονίως πάσχοντες, λεφτά πεταμένα, σιγά μην τους ταΐζουμε κιόλας!!! Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η κερδοφορία να πηγαίνει καλά, και να δείτε τι ανάπτυξη θα ζήσουμε!!!

Τώρα, με το τρίτο μνημόνιο, ή συμφωνία όπως θέλουν να την αποκαλούν, μπορούν και να καταργήσουν συντάξεις αναπηρίας και επιδόματα. Η "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ να είναι καλά. Οσο για την επιβίωση, η κυρία αναπληρωτής υπουργός για θέματα Πρόνοιας έχει φροντίσει: Θα αυξήσει τα συσσίτια και θα καλέσει όλες τις φιλεύσπλαχνες εταιρείες να φροντίσουν γι' αυτό.

Η ΣΕΑΑΝ καλεί εργαζόμενους, αναπήρους, χρονίως πάσχοντες των λαϊκών οικογενειών να ξεσηκωθούν. "Μπορούμε με τον αγώνα μας, αυτούς και το σύστημά τους, να τους στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Μια άλλη κοινωνία μας ταιριάζει, μπορούμε να την κατακτήσουμε, επιβάλλεται να την ζήσουμε! Ολοι στο δρόμο τη μέρα κατάθεσης του τρίτου μνημονίου στη Βουλή», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ