Τρίτη 11 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Προκριματικές προεδρικές εκλογές χειραγώγησης του λαού

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη προεδρικών υποψηφίων στα βασικά αστικά κόμματα έγιναν την Κυριακή στην Αργεντινή. Σε αυτή την - υποτίθεται - συμμετοχική διαδικασία, οι ψηφοφόροι ανεξαρτήτως κόμματος μπορούσαν να ψηφίσουν και πολιτικούς από άλλα κόμματα.

Από το κυβερνών κόμμα της Κριστίνα Κίρσνερ (η ίδια δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφια), το κλασικό «Περονικό» κόμμα και τον εκλογικό συνδυασμό «Μέτωπο για τη νίκη», μοναδικός υποψήφιος εμφανίζεται ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπουένος Αϊρες, Ντανιέλ Σιόλι. ο Σιόλι συγκέντρωσε σχεδόν 38% των ψήφων όσων πήγαν στις κάλπες. Από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και την εκλογική συνεργασία «Αλλάζουμε» (που προβάλλεται ως άλλη αστική εναλλακτική στην αστική διαχείριση Κίρσνερ), 3 υποψήφιοι αναμετρήθηκαν και ο τέως κυβερνήτης της πρωτεύουσας, Μαουρίσιο Μάκρι, έλαβε το 30,01% στο σύνολο (80,71% στο συνδυασμό με τους συνυποψηφίους του, ο Ερνέστο Σανς 11,49% και η Ελίσα Καρίο 7,79%). Ο περονιστής Σέρχιο Μάσα που διαφοροποιήθηκε τα τελευταία χρόνια από την πολιτική της Κίρσνερ και σχημάτισε την εκλογική συνεργασία «Ενωμένοι για την Αργεντινή», πήρε στο σύνολο 21% (στο εσωτερικό του συνδυασμού 68,9%).

Αυτοί οι τρεις, Σιόλι, Μάκρι και Μάσα, είναι οι αστοί πολιτικοί που στις προεδρικές εκλογές στις 25 Οκτώβρη θα είναι οι βασικοί αντίπαλοι στη χειραγώγηση του λαού, για την καπιταλιστική ανάπτυξη που δήθεν θα φέρει ευημερία και στα λαϊκά στρώματα. Η χτεσινή ενδεικτική ψηφοφορία, κατά τους αναλυτές, δείχνει τις βασικές τάσεις του εκλογικού σώματος, ωστόσο δεν έγινε γνωστό πόσοι άνθρωποι πραγματικά συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία, που αποτελεί ουσιαστικά μέρος του εγκλωβισμού του λαού στις εκλογικές αυταπάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ