Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ορίζοντα διετίας»

Προβληματισμό προκαλεί (και) στο ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ακόμα και μέσα στο Σεπτέμβρη, καθώς στο κόμμα εκφράζονται φόβοι για παραπέρα εξαΰλωσή του.

Σε αυτή τη βάση, στελέχη όπως ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος λίγο - πολύ δηλώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, μόνο αν ο πρωθυπουργός δεσμευτεί ότι θα την υλοποιήσει και δεν θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές. «Δεν έχει αξία να ψηφίζουμε πράγματα που σε 1 - 2 μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν», είπε ο Κωνσταντινόπουλος. Πρόκρινε, δε, ως καλύτερη λύση μία κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», με σταθερότητα για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Από κοντά κι ο Λεων. Γρηγοράκος, που με επιστολή του στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά ζητά να μη δώσει το ΠΑΣΟΚ «εν λευκώ υποταγή» στον Αλέξη Τσίπρα. «Αν δεν υπάρξει ένα κοινό πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο με την κυβέρνηση, η στήριξή της εκ μέρους μας θα ισοδυναμούσε με εν λευκώ υποταγή στις προθέσεις της», σημειώνει.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας στο ΠΑΣΟΚ τη νέα συμφωνία, εξέδωσαν χτες ανακοίνωση αναφέροντας: «Η κυβέρνηση περνά πια οριστικά από την δημιουργική ασάφεια στην παράδοση άνευ όρων (...) Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, υπογράφουν τώρα το επαχθέστερο (...) Φέρνουν νέο μνημόνιο που επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με 14 δισ. ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ