Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Συμφωνία επί της αρχής σε τεχνικό επίπεδο

Επετεύχθη συμφωνία «επί της αρχής σε τεχνικό επίπεδο» εκτίμησε χτες η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ. «Αυτό που έχουμε, σ' αυτό το στάδιο, είναι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Δεν έχουμε προς το παρόν συμφωνία στο πολιτικό επίπεδο και αυτό είναι που χρειαζόμαστε», διευκρίνισε. «Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία σε τεχνική βάση και οι συνομιλίες συνεχίζονται για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες», συνέχισε.

Σύμφωνα με την ίδια, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, «ήταν σε στενή επαφή με τις ομάδες που βρίσκονται επιτόπου και συνομίλησε χθες (σ.σ. Δευτέρα) τηλεφωνικά με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, και τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα». Στο μεταξύ, ο Τσίπρας φέρεται να είχε, το βράδυ της Δευτέρας, επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, τον Γάλλο Πρόεδρο, τον Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς. Διαχέεται ότι στη διάρκεια αυτών των επικοινωνιών, ο Τσίπρας ζήτησε ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων χωρίς προσκόμματα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Νέα επικοινωνία έγινε το απόγευμα της Τρίτης.

Σημειωτέον, το Βερολίνο φέρεται να επανέφερε το ζήτημα μιας συμφωνίας - «γέφυρα». Ηδη από τη Δευτέρα η γερμανική κυβέρνηση εξέφραζε ενστάσεις για την ταχύτητα των εξελίξεων, με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει ότι η καταβολή της πρώτης δόσης πρέπει να συνδεθεί με την πρόοδο της Αθήνας (βλ. αξιολόγηση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ